Gemeente Maassluis

Persberichten

7-5-2003

Commissie Stadsontwikkeling en -beheer vergadert op 13 mei

Op dinsdag 13 mei 2003 komt de raadscommissie voor stadsontwikkeling en -beheer bij elkaar voor een openbare vergadering in de Raadzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. De vergadering begint om 20.00 uur. Voorzitter van deze raadscommissie is raadslid de heer P.E.H. Kromdijk.

Op de agenda van de vergadering staan de volgende onderwerpen: Opening van de vergadering
Vaststelling van de agenda
De voorzitter stelt de leden van de commissie voor de concept-agenda definitief vast te stellen. De volgorde van de agenda kan, indien door burgers wordt ingesproken, worden aangepast.
Spreekrecht
Burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Insprekers dienen bij het begin van de vergadering aanwezig te zijn en zich te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld. Ingekomen stukken
Hierbij worden de aan de raad gerichte brieven ter inzage gelegd, voor zover geen verdere actie behoeft te worden ondernomen of een advisering door het college in voorbereiding is. Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering is er voor burgers de gelegenheid om aan de commissie vragen te stellen of opmerkingen te maken over onderwerpen die tot het werkterrein van de commissie behoren, maar niet op de agenda van de vergadering staan.
Vaststelling van de verslagen van: a. de openbare vergadering van de commissie Stads- en Milieubeheer gehouden op 1 april 2003.
b. de besloten vergadering van de commissie Stads- en Milieubeheer gehouden op 1 april 2003.
Informatie van bestuurders en raadsleden over commissies en instellingen
Onder dit agendapunt informeren collegeleden en raadsleden de commissie over actuele ontwikkelingen in commissies en instellingen waarin zij namens de gemeente zitting hebben. Rondvraag
Uitgenodigd: mevrouw E.J. Groosman en de heren J.F. Koen, A.G.M. Keijzer
Presentatie nieuwe visie woonruimteverdeling De Maaskoepel gaat hiertoe op 4 juni 2003 een definitief voorstel presenteren aan de commissie Wonen, Stedelijke Vernieuwing en Vinex van de Stadsregio Rotterdam, met het oog op de nieuwe Regionale Overeenkomst Woonruimteverdeling die op 1 juli 2003 in werking treedt. De heer Van Velzen van de WSM licht dit voorstel toe.
Woonbondmanifest + adhesie
Wordt op verzoek van de heer Buijtelaar op de agenda geplaatst. Bespreking reactie college op motie VVD inzake ontwikkeling bedrijventerrein De Dijk
Bespreking brief van de heren R. Schriel en W. Fortuin m.b.t. nieuwbouw Noorddijk - Geerkade d.d. 16-04-2003 en uitblijven reactie van het college
Voorbereidingsbesluit De Kade
Teneinde ongewenste ontwikkelingen te voorkomen is het gewenst voor het gebied, globaal begrensd door de bestemmingsplannen Oranjewijk, t Hoofd en Taanschuurpolder en de Nieuwe Waterweg een voorbereidingsbesluit te nemen.
Schadeclaims uitbreiding Zonneweelde Een tweetal eigenaren/bewoners van appartementen aan de G.A. Brederolaan, de nrs. 71a en 69b, heeft een verzoek om planschadevergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tegen de gerealiseerde uitbreiding van het verzorgingstehuis Zonneweelde ingediend. De verzoeken zijn beoordeeld door een onafhankelijk adviseur. Het college besluit de gemeenteraad een voorstel te doen om een vergoeding toe te kennen conform het advies van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken.

Kwartaalrapportage 1-2003
Met de 1e Kwartaalrapportage wordt inzicht gegeven in de voortgang van de uitvoering van de programmabegroting 2003. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de ontwikkelingen op het financiële vlak en de bedrijfsvoering.
Bouwplannen Johan Evertsenlaan en Zuiddijk Voor de bouwplannen Johan Evertsenlaan 10 / 11 en de Zuiddijk 78 is toepassing van artikel 19, lid 1, van de WRO noodzakelijk. De gemeenteraad moet worden gevraagd om een voorbereidingsbesluit voor het totale gebied te nemen en om te besluiten over het wel of niet aan zich houden van de toepassing van de vrijstellingsmogelijkheid ingevolge artikel 19, lid 1 WRO. Vervolgens kunnen de plannen in het kader van artikel 6A van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gedurende vier weken ter visie worden gelegd voor het geven van reacties. Tijdens deze periode zal in samenwerking met Bremamax een informatieavond over de plannen worden gehouden.
Raadsconsultatiebrief grondtransacties r.k. parochie Alvorens een definitief besluit te nemen om de overeenkomsten aan te gaan legt het college dit voornemen ter consultatie voor aan de raad.
Raadsinformatiebrieven
Het betreft hier informatie van het college aan de raad:
1. Verkeerscirculatie Plan (VCP). Per e-mail heeft discussie plaatsgevonden over de behandeling van het VCP i.v.m. het al of niet aanwezig zijn van een collegestandpunt. Bij het vaststellen van de agenda is het aan de commissie om te besluiten dit punt te behandelen, of te verschuiven naar de vergadering van 24 juni 2003, wanneer er een standpunt van het college beschikbaar is.
2. Brommers op de rijbaan
In deze vergadering worden de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd. Bespreking van het Plan van Aanpak in de vergadering van 24 juni 2003.

3. Bodemkwaliteitsplan

4. Feitelijke informatie over diverse onderwerpen. Verder voorkomende zaken
Planningslijst
Agendapunten volgende vergadering De leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld concrete agendapunten aan te dragen, die ter behandeling in een volgende commissievergadering kunnen worden voorbereid / geagendeerd.
Sluiting
Uiterlijk om 23.00 uur.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag zijn de vergaderstukken in te zien in de bibliotheek aan de Uiverlaan.

Gerelateerde documenten:
Vergadering : Commissie Stadsontwikkeling en -beheer van 13-5-2003