Amnesty International

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-05-2003 district Maastricht (RKey; 09.30 u)
Dinsdag, 13 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; videotheek
Twee met een mes gewapende personen die afgelopen maandagavond omstreeks 22.15uur een videotheek aan de Scharnerweg in Maastricht waren binnengekomen, gristen geld uit de kassa en verlieten met de buit de videotheek. De politie werd gewaarschuwd en een aanwezig personeelslid heeft vervolgens aangifte gedaan van de gewapende overval op de videotheek. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; onder invloed
Bij controle vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur op het Vrijthof van een 29-jarige automobilist uit Angers (Fr), bleek dat de Fransman onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Eijsden; pannenverkoper vangt bot
Afgelopen maandagmiddag kreeg de politie meldingen van bewoners aan de Sterappel in Eijsden van een pannenverkoper die aldaar actief was. Bleek dat een, netjes in een donker pak geklede pannenverkoper bij enkele bewoners trachtte een pannen-set te verkopen. De venter bood een pan te koop aan waarbij men de rest van de pannen-set er gratis bij kreeg. Daarbij ging in sommige gevallen de verkoopprijs aanvankelijk van zon tweehonderd Euro omlaag tot zon vijftig Euro. In een enkel geval zou de aanbieding zelfs gepaard zijn gegaan met een oneerbaar voorstel. Alle bewoners die vermoedelijk argwaan hadden gekregen, zijn niet op de koop in gegaan.

Meerssen; bekeurd
De politie heeft afgelopen maandagmorgen op de Kruisdonk in Meerssen totaal 11 voertuigbestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de ter plaatse geldende maximum snelheid. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 30 km p/u (in verband met wegwaarkzaamheden maar een rijstrook beschikbaar en is er een snelheidsbeperkende maatregel van kracht). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km p/u.