Amnesty International

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-05-2003 Persbericht district Heerlen en Kerkrade (JC 09.50u) Dinsdag 13 mei 2003

District Heerlen / Kerkrade

Nuth; dronken man ramt lantaarnpaal
Afgelopen nacht om ongeveer 02.30 uur vond op de Valkenburgerweg in Nuth een eenzijde aanrijding plaats. De 36 jarige inwoner van Hoensbroek reed, naar later bleek, onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal. Hij raakte daarbij licht gewond aan zijn hoofd en verliet de plaats van de aanrijding. De ter plaatse gekomen politiepatrouille trof de man op de Stationstraat aan. Desgevraagd verklaarde hij de auto bestuurd te hebben en nu te voet naar huis wilde.
De ademanalyse gaf een waarde van 1,5 promille aan, wat reden was om het rijbewijs van de man in te vorderen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; gestolen auto uitgebrand teruggevonden Gisteravond tussen 19.00 en 21.00 uur werd vanaf de Oranje Nassaustraat in Heerlen een personenauto ontvreemd. Tegen 21.30 uur trof de politie deze auto brandend aan op een parkeerplaats in Maastricht. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De eigenaar deed aangifte van de diefstal.

Landgraaf; slijpmachines gestolen
Gisteren ontdekte een bedrijf in Landgraaf dat tijdens het voorbije weekeinde een inbraak had plaatsgevonden. Uit een aantal gereedschapskasten, waarvan de sloten werden geforceerd, namen de inbrekers een vijftal slijpmachines mee. Door het bedrijf werd van deze inbraak aangifte bij de politie gedaan, die een verder onderzoek instelt.