Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

Vernieling

AMERSFOORT Op maandag 12 mei werd een vernieler op heterdaad aangehouden.

Rond 23.30 uur surveilleerden politiemensen op de Abel Tasmanstraat naast het winkelcentrum aan het Neptunusplein. Plotseling hoorden zij een harde knal en vervolgens glasgerinkel. Zij renden in de richting van het geluid en zagen een man bij een vernielde ruit van een winkel staan. De man, 52 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden. De man bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij had met een steen een ruit van de winkel vernield. De verdachte is aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

Krabbenoverlast

AMERSFOORT Op maandag 12 mei zorgden krabben voor overlast in een brandgang.

Rond 22.40 uur kreeg de politie de melding dat op het Pijlkruid krabben zouden rondlopen. Ter plaatse spraken de politiemensen met enkele bewoners. Zij verklaarden dat zij al enkele dagen krabben door de brandgang achter het huis zagen lopen. Kennelijk waren de beestjes op zoek naar water en kropen daarbij in de putten. Daar ze vervolgens niet meer uit de put konden komen, gingen zij vervolgens dood.

De bewoners uitten het vermoeden van wie de krabben afkomstig waren. Politiemensen spraken deze 41-jarige bewoonster aan. Zij verklaarde dat ze in Zeeland krabben voor eigen consumptie had gekocht en dat een aantal uit hun bak was ontsnapt. Zij had nog gezocht in de omgeving, maar had de vluchtelingen niet meer aangetroffen. Ook de politiemensen troffen geen krabben meer aan.

Man aangehouden

AMERSFOORT Op maandag 12 mei werd een man na een vechtpartij aangehouden.

Rond 19.10 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op een straat in de wijk Dorrestein. Ter plaatse troffen politiemensen twee vechtende mannen aan. Een 21-jarige man uit Amersfoort had het voor zijn 31-jarige zus opgenomen. Zij werd door haar 38-jarige man uit Amersfoort mishandeld. Daardoor ontstond een vechtpartij tussen de mannen. De mannen werden door politiemensen gescheiden.

De vrouw verklaarde aangifte te willen doen van bedreiging met de dood en mishandeling. Daarop werd de 38-jarige man aangehouden en hij is in het politiebureau ingesloten.

Ruzie

AMERSFOORT Op maandag 12 mei werd een man aangehouden.

Aan het eind van de middag ergerde een 42-jarige bewoner van een woning grenzend aan het schoolplein van een school aan de Stevinstraat zich aan het gedrag van enkele jongelui. Hij zag dat zij bij de school aan het belletje lellen waren en dat zij kennelijk een buitenlandse vrouw die langs liep, uitlachten. De bewoner sprak de jeugd aan op hun gedrag. Hij kreeg daarop commentaar, maar de jeugd vertrok vervolgens.

Enige minuten later zag de bewoner dat de groep weer terug was gekomen. Hij sprak het groepje van ongeveer vijf man aan. Hij kreeg daarop van meerdere jongeren een zeer grote mond. De man werd daarop zeer kwaad op één van hen, een 16-jarige meisje uit Amersfoort. Hij spuugde haar in het gezicht, zij spuugde terug, waarop de man haar een klap in het gezicht gaf. Er ontstond nog een woordenwisseling tussen de man en de groep, waarna hij naar binnen ging.

De man belde de politie en toen de ouders van het meisje ter plaatse kwamen, bood hij hen en het meisje zijn excuses aan. De gewaarschuwde politie hield de 42-jarige man voor mishandeling aan. Het meisje deed aangifte van mishandeling. De man werd op het politiebureau verhoord en kreeg een boete van 150,-. Deze boete betaalde hij dezelfde avond nog. Hij verklaarde veel spijt te hebben van zijn daad en in een opwelling het meisje te hebben geslagen.

Geen beroving
AMERSFOORT Op maandag 12 mei raakte een vrouw bij een val gewond.

Rond 15.00 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising van de Bachweg en de Chopinstraat een vrouw gewond was geraakt bij een val op straat. Ter plaatse verklaarden getuigen dat zij de vrouw, 76 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, gewond op straat hadden aangetroffen. Zij werd met een forse hoofdwond per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek zij een hersenschudding te hebben opgelopen, maar het viel de artsen ook op dat zij een striem aan haar pols had. Tevens bleek haar tasje bij de rits te zijn gescheurd. Tevens bleek zij geen pinpas en geen huissleutels meer in haar tas te hebben. Daarom werd gedacht aan een beroving.

Door de politie werd een nader onderzoek ingesteld. Daaruit kwam naar voren dat de vrouw haar pinpas en huissleutels thuis lagen. De vrouw was op de kruising van de Bachstraat met de Chopinstraat vermoedelijk over een iets omhoog staande tegel gestruikeld en daarbij ongelukkig gevallen. Daarbij is vermoedelijk ook haar tas gescheurd.

Ontvoering?
AMERSFOORT Op maandag 12 mei zou een vrouw door twee mannen worden ontvoerd.

Rond 13.00 uur zag een getuige dat een vrouw op de Daam Fockemalaan door twee mannen aan haar haar in een auto werd getrokken en mee werd genomen. Hij noteerde het kenteken en gaf dit door aan de politiemeldkamer. Door politiemensen werd naar de betrokken auto uitgekeken, maar hij werd niet aangetroffen. Ook bij het adres in Hoogland van de tenaamgestelde van de auto, werd het voertuig niet gezien.

Rond 16.00 uur zagen politiemensen de auto in de buurt van de woning van de eigenaar staan. Daarop werd een onderzoek in zijn woning ingesteld. Daarbij werd de eigenaar van de auto, een 35-jarige man uit Hoogland en een 33-jarige man uit Wekerom aangehouden. De vrouw werd niet aangetroffen.

De 35-jarige man verklaarde rond 13.00 uur ruzie met zijn ex-vriendin te hebben gehad, maar haar zeker niet te hebben ontvoerd. De politie nam contact op met deze ex, een 19-jarige vrouw uit Leusden. Zij bevestigde het verhaal van de 35-jarige man. Zij was rond 13.00 uur haar ex tegen gekomen, was bij hem in de auto gestapt en had ruzie met hem gekregen. Daarbij was zij aan haar haren getrokken, maar ze was zeker niet ontvoerd. De beide verdachten werden vervolgens in vrijheid gesteld.