Politie Hollands Midden
Datum: 13 mei 2003

(


Inbraak in woning Alphen aan den Rijn

In de nacht van zondag 11 op maandag 12 mei werd er ingebroken in een woning aan de Japanstraat. Om binnen te komen werden gaatjes in een raamsponning geboord en daarna via de ontstane openingen de sluitboompjes van het raam ontsloten. Daarna kon worden ingeklommen. Uit de woning zijn tassen en enkele paspoorten en rijbewijzen. De politie stelt een nader onderzoek in. Met twee goedgekeurde raamboompjes of bijzetsloten die met een sleutel afsluitbaar zijn kan inbraak door middel van het gaatjes boren worden voorkomen. Meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen kunt u krijgen via het politiebureau. Vraag naar de informatiemap.


Fietsgraveeractie Voorschoten

De politie van Voorschoten houdt op dinsdag 20 mei tussen 16.00 en 20.00 uur een fietsgraveeractie op station de Vink aan de Voorschotensezijde. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en/of aankoopbon van de fiets wordt uw postcode in de fiets gegraveerd.


Aanrijding Waddinxveen

Een 22-jarige automobilist uit Waddinxveen verleende op maandag 12 mei rond 19.10 uur op een wegkruising op de Coenecoop geen voorrang aan een van rechts komende vrachtauto bestuurd door een 37-jarige man uit Waddinxveen. Bij de aanrijding liep de 22-jarige Waddinxvener vermoedelijk een schouderfractuur op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Door de aanrijding ramde de vrachtauto een lichtmast, reed door een hek heen en raakte een gasvoorziening. In de gasvoorziening ontstond daardoor een lek. De brandweer wist het lek te dichten.


Overval horecagelegenheid Gouda

Op vrijdag 9 mei werd kort na middernacht een horecagelegenheid aan de Heuvellaan overvallen door twee overvallers. De overvallers bedreigden de twee aanwezige medewerkers met op vuurwapen gelijkende voorwerpen. Met een onbekend geldbedrag wisten de overvallers vervolgens te ontkomen. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een nader onderzoek in.


Doorrijder na aanrijding meldt zich bij de Politie Gouda

Een 19-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk aan den IJssel meldde zich op maandagavond 12 mei bij de plaatselijke politie. De vrouw was rond 17.15 uur op de Nieuwe Gouwe O.Z. achter op een afremmende auto gereden. De aangereden auto bestuurt door een 42-jarige vrouw uit Gouda botste vervolgens op een voor haar afgeremde auto bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Gouda. Na de aanrijding reed de vrouw uit Nieuwerkerk weg van de plaats van de aanrijding zonder zich verder bekend te maken of zich te bekommeren over de bestuursters. Ongeveer een uur later meldde zij zich toch bij de politie. Deze nam het rijbewijs van de vrouw in. De 27-jarige vrouw uit Gouda werd voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Daar constateerde men bij haar een hersenschudding.


Aanrijding Haastrecht

Op de Provincialeweg Oost ontstond op maandag 12 mei rond 17.00 uur een aanrijding. Een 25-jarige automobilist uit Ammerstol wilde afremmen voor een voor hem afslaande auto bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Haastrecht. Bij het afremmen begon de auto te schuiven, mogelijk door overgewicht van een door hem trekkende aanhanger met daarop een graafmachine. De man uit Ammerstol botste vervolgens tegen de achter op de auto van de vrouw uit Haastrecht. De Ammerstoller werd voor controle overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. De man kon het ziekenhuis in de loop van de avond weer verlaten.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --