PSZVS
http://www.pauwsanderszeilstra.nl

Bundeling van lobby in Den Haag én Brussel

PauwSandersZeilstra & van Spaendonck gaat samenwerking aan met Brussels Public Affairs-bureau ICODA

Het Haagse bureau voor communicatiemanagement en public affairs PauwSandersZeilstra & van Spaendonck (PSZvS) en het Brusselse PA-bureau ICODA gaan samenwerken op het gebied van Public Affairs en lobby. Op die manier willen de bureaus hun cliënten ook in en vanuit Brussel respectievelijk.Den Haag kunnen bedienen. Mr. B.M.J. Pauw, directeur van PSZvS: Dit is een belangrijke versterking van onze dienstverlening, vanwege de grote betekenis van het beleid en de wet- en regelgeving vanuit Brussel voor het Nederlandse bedrijfsleven, de non-profitsector en de overheid.

Brussel is de hoofdstad van de Europese Unie. In toenemende mate wordt daar beleid gemaakt, worden wetten voorbereid en subsidies en fondsen beschikbaar gesteld. De verwevenheid tussen Brussel en Den Haag neemt ook nu nog steeds toe. Voor Nederlandse ondernemingen, brancheorganisaties, non-profit instellingen en lagere overheden liggen daar kansen én bedreigingen. Daarom is Europese belangenbehartiging steeds essentiëler. De alliantie tussen PSZvS en ICODA kan in deze belangenbehartiging voorzien doordat cliënten nu een totaalpakket aan diensten wordt geboden. Daarbij gaat het om een monitoring van EU-ontwikkelingen en informatie, diverse vormen van onderzoek, strategische advisering en lobbyactiviteiten.

PSZvS is een gespecialiseerd PA- en lobbykantoor in Den Haag. PSZvS bood tot nu toe op beperkte schaal PA-dienstverlening uit Brussel aan via drs J. Penders, voormalig lid van het Europees Parlement. Penders blijft bij de dienstverlening betrokken. ICODA, onder leiding van Lodewijk Buschkens, is een ervaren Nederlands PA-bureau in Brussel met een herkenbaar dienstenpakket, dat bovendien aansluit bij de dienstverlening, die PSZvS ambieert. Tot de cliënten van ICODA behoren onder andere de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen, de Nederlandse Staatscourant en ook de Europese Commissie. De alliantie tussen de bureaus creëert voor hun wederzijdse cliënten één aanspreekpunt voor Public Affairs en lobby in Den Haag én in Brussel. De samenwerking is gebaseerd op exclusiviteit en wederkerigheid.

Den Haag/ Brussel, 13 mei 2003