Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 13 mei 2003

* MAN VALT VAN ERASMUSBRUG
Maandagmorgen viel een 19-jarige Rotterdammer van de Erasmusbrug. De man reed op zijn fiets onder de slagbomen door op het moment dat de klep van de brug openging. Door de brugwachter werd direct de noodprocedure in werking gesteld, waardoor het verder opengaan van de brug werd belet. Daar deze procedure enige tijd in beslag nam en de man inmiddels op het beweegbare bruggedeelte was viel de man van een hoogte van twee meter loodrecht naar beneden en kwam op het wegdek terecht. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd werd door de GGD overgebracht naar een ziekenhuis.


* STEEKPARTIJ
Een 27-jarige Rotterdammer meldde zich maandagavond rond tien voor tien op het politiebureau aan de Schiedamseweg. De man had een steekwond in zijn rechterzij. Het slachtoffer had met een andere man onenigheid gehad over geld, waarna hij werd gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Schielandziekenhuis. De recherche van district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* BROMFIETSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagavond op de Groene Tuin een bromfietscontrole. In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer geen juiste verlichting, het onterecht voeren van een oranje vlak, het rijden zonder helm en te veel vermogen.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
Maandagmiddag rond vijf uur overleed een 54-jarige Rotterdammer nadat hij onwel was geworden achter het stuur van zijn vrachtauto. De man reed over de A16, over de doelgroepenstrook, in de richting van de A20, toen hij vermoedelijk onwel werd en hij de betonnen barrier raakte. Vervolgens schaarde de vrachtwagen, een truck met oplegger, en kwam aan de linkerkant van de rijbaan tot stilstand. De bestuurder werd aan de passagierszijde uit de truck geslingerd en kwam op de vluchtstrook terecht. De man bleek na aankomst van de GGD en de traumahelicopter reeds te zijn overleden. Later werd door een arts vastgesteld dat de man was overleden aan een hartaanval.


* ALGEMENE VERKEERSCONTROLE
Maandagmiddag hield personeel van de Verkeerspolitie tussen twee- en drie uur een verkeerscontrole op de Straatweg. Er werden dertien bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Twee bromfietsers kregen een proces-verbaal voor het onverzekerd rijden en één bromfietser werd bekeurd omdat hij de band van zijn helm niet vast had gemaakt.

* HANDEL IN HARDDRUGS - VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Tijdens een onderzoek door de recherche van het district Rotterdam-Centrum naar de handel in verdovende middelen, werden op woensdag 7 mei j.l. op de Bosdreef een 26-jarige Rotterdammer en twee mannen, 33- en 34-jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De auto waarmee de mannen reden werd tot stoppen gedwongen, waarna de auto werd doorzocht. Onder de motorkap werd drieëneenhalve kilo heroïne aangetroffen. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De drie verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Bij een zoeking in de woning van de aangehouden Rotterdammer in de wijk Crooswijk werden nog een verdovende middelenpers en twee plakken hasjiesj aangetroffen. Ook deze werden in beslag genomen. Al eerder werd in deze zaak bij een 22-jarige koerierster, afkomstig uit Rotterdam, drie kilo heroïne in beslag genomen. De vrouw werd op 4 mei op het Weena aangehouden. De vier verdachten worden dinsdag 13 mei voorgeleid aan de officier van justitie.

Uitgave maandag 12 mei 2003

* SNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van de Verkeersdienst hield zondagmiddag tussen tien voor vier en tien voor vijf een snelheidscontrole op de Maasboulevard.
In totaal werden 870 automobilisten gecontroleerd. Veertien bestuurders overschreden de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.


* MAN MISHANDELD
Zondagavond omstreeks half negen raakte op de Groene Hilledijk een 35-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij door een aantal jongens werd mishandeld. Een 13-jarige jongen uit Rotterdam werd door drie jongens lastig gevallen. De man nam het voor de jongen op, waarna een woordenwisseling ontstond. Eén van de verdachten liep weg, om iets later terug te komen met een aantal jongens. Hierna werd het 35-jarige slachtoffer door de verdachten diverse keren met een honkbalknuppel geslagen en met een mes in zijn been gestoken. Tijdens het gevecht wist de man de honkbalknuppel te pakken, waarna zijn belagers ijlings de benen namen in onbekende richting. Het slachtoffer werd door GGD vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. De honkbalknuppel werd in beslaggenomen.


* AANRIJDING MET GEWONDE
Zondagmiddag rond vier uur raakte een 19-jarige Rotterdammer zwaar gewond toen hij met zijn bromfiets tegen een lichtmast reed. De jongen, die zonder helm reed, raakte van de weg en kwam tot stilstand tegen de lichtmast. Door onbekenden werd de bromfiets van het slachtoffer meegenomen, zodoende kon geen technisch onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van dit ongeval. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus MC.


* ALCOHOLCONTROLE
Zondagmiddag en -avond werd op de Marathonweg een alcoholcontrole gehouden. Tussen vijf uur en kwart over negen moesten 1666 automobilisten een blaastest afleggen. 21 automobilisten hadden teveel alcoholhoudende drank gebruikt en kregen een proces-verbaal. Van twee autobestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Tevens werd een aantal bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het negeren van de verplichte rijrichting en het rijden zonder rijbewijs. Eén persoon werd aangehouden wegens belediging.


* ARBEIDSONGEVAL
Zondagmorgen rond half acht raakte een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond, toen hij tijdens werkzaamheden op het dek van een hopperzuiger, gelegen aan de Pastoriestraat, in een open gat stapte en zes meter naar beneden viel. Het gat dat was ontstaan door een defect luik, was afgedekt met een zeil en aangegeven met touwen. Tijdens zijn werkzaamheden stapte de man achteruit en kwam in het gat terecht. Het slachtoffer werd met vermoedelijk inwendig letsel overgebracht naar het Erasmus MC. Personeel van de traumahelicopter leverde assistentie.


* EX-VRIENDIN MISHANDELD
Zondagmiddag rond kwart voor drie raakte een 23-jarige Rotterdamse en een 36-jarige Rotterdammer gewond toen zij door de ex-vriend van de vrouw, met een knuppel werden geslagen in een woning aan de Dijkstraat. De man, die de woning was binnengedrongen sloeg alles kort en klein en sloeg ook de aanwezigen diverse keren op het hoofd. De beide slachtoffers werden overgebracht naar het EMC, waar ze aan diverse verwondingen werden behandeld. De identiteit van de verdachte is inmiddels bekend. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
Een 52-jarige Rotterdammer werd zondagavond rond half tien op heterdaad aangehouden nadat hij kort ervoor een auto had opengebroken die geparkeerd stond aan de Jan Ligthartstraat. De verdachte kon na een tip van een oplettende burger worden aangehouden. Tijdens zijn aanhouding had de man de radiocassetterecorder, die hij uit de auto had weggenomen, tussen zijn broeksband.


* MAN MET VUURWAPEN
In de nacht van zondag op maandag omstreeks half één wilden politiemensen op de Pr. Alexanderlaan de bestuurder van een personenauto controleren. Nadat de bestuurder na een stopteken was gestopt en de politiemensen naar de auto liepen, gaf hij plotseling vol gas en reed weg in de richting van de Hoofdweg. De politie ging achter hem aan. De man doofde de lichten van zijn auto en reed met hoge snelheid verder. Op de Pres.Wilsonweg probeerde de politie hem tot stoppen te dwingen. De man reed echter door maar botste tegen de politieauto. Vervolgens reed de auto door het gras en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder, een 55-jarige Schiedammer raakte bewusteloos. In de auto zagen de politiemensen een vuurwapen liggen, dat doorgeladen bleek te zijn. De Schiedammer werd door de GGD naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Het vuurwapen is in beslag genomen. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk verdovende middelen gebruik en/of alcohol. Tegen de man wordt ook proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie van het district Oost stelt een nader onderzoek in.