Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 11.00 uur

Verkeersongeval

UTRECHT- Maandag vond een aanrijding plaats op de kruising Talmalaan-Willem Dreeslaan.

Omstreeks 15.00 uur reed een 20-jarige automobilist uit Utrecht over de Samuel van Houtenstraat in de richting van de Willem Dreeslaan. Op het kruispunt met de Talmalaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 39-jarige man uit Utrecht die op de kruisende weg reed. Hierdoor ontstond een botsing tussen beiden.

Door de aanrijding schoot het voertuig van de 20-jarige man tegen het voertuig van een 49-jarige man uit Utrecht die stil stond voor de genoemde kruising. In de auto van de 20-jarige man zat een 7-jarig jongetje, hij liep door het ongeval een bult op zijn hoofd op en pijn in zijn rug. De overige betrokkenen hadden geen letsel. Alle voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Maandag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Darwindreef. Tussen 14.45 en 16.15 uur werden 343 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 65 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Maandag werd een man aangehouden na een winkeldiefstal. Rond 19.45 uur werd een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden in een winkel aan het Hof van Sint-Jan. De man wilde de winkel verlaten zonder enkele flesjes drank af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. De man werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kon hij met een boete van 115 Euro naar huis.

Belediging

UTRECHT- Maandagmiddag zijn een man en een jongen aangehouden na het beledigen van agenten. Omstreeks 15.00 uur liepen agenten over de Van Heuven Goedhartlaan. Voor de Rijnbaan zagen ze een groep van 15 tot 20 jongens staan. Deze begonnen de agenten te beledigen.

De agenten vroegen om versterking, waarop de groep zich begon te verspreiden. Een man van 22 en een jongen van 16 uit Utrecht konden worden aangehouden. Zij krijgen een bekeuring.

Inbraak op heterdaad
UTRECHT- Maandagavond zijn 3 jongens aangehouden na een inbraak. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een gebouw aan de Laan van Maarschalkerweerd. De vier verdachten zouden nog in de buurt zijn.

Ter plaatse bleken zij al weg te zijn, maar de jongens liepen via de Waterlinieweg recht in de armen van de politie, die daar toevallig stonden te wachten op een takelwagen. Eén van de vier jongens wist te ontsnappen. De andere drie konden worden aangehouden. De jongens 11 en 12 jaar oud uit Utrecht zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.