LANDesk Software introduceert LANDesk Management Suite 7

Nu met monitoring van softwarelicenties, migratie van gebruikersprofielen en uitgebreide ondersteuning voor Macintosh

Berkshire, 13 mei 2003 - LANDesk Software komt met LANDesk Management Suite 7, een nieuwe versie van de complete beheeroplossing voor netwerken, met als nieuwe eigenschappen onder andere de mogelijkheid om het aantal in gebruik zijnde softwarelicenties te monitoren, migratie van gebruikersprofielen en verbeterde ondersteuning van Macintosh computers.

LANDesk Management Suite 7 is een complete, geïntegreerde beheeroplossing die gemakkelijk te gebruiken is. Organisaties kunnen hiermee de efficiency verhogen en de beheerkosten verlagen, door pro-actief beheer van desktops, servers en mobiele apparaten in complexe omgevingen.

Tot de nieuwe mogelijkheden in LANDesk Management Suite 7 behoren:


* Software licentiemonitoring helpt organisaties om kosten te reduceren voor software aankopen en zorgt ervoor dat wordt voldaan aan alle eisen op het gebied van softwarelicenties. Veel organisaties schaffen meer software aan dan zij daadwerkelijk nodig hebben, om er zeker van te zijn dat zij altijd voldoende licenties hebben. LANDesk Software License Monitoring houdt exact bij hoeveel exemplaren van een softwareapplicatie binnen een organisatie zijn geïnstalleerd. Hiermee wordt duidelijk hoeveel van deze toepassingen daadwerkelijk gebruikt worden en hoe vaak, zodat niet gebruikte licenties ergens anders in de organisatie ingezet kunnen worden. Software License Monitoring geeft ook aan welke licenties eventueel niet vernieuwd hoeven te worden. Met deze tool kan er tevens voor worden gezorgd dat niet-geauthoriseerde toepassingen niet gestart kunnen worden, zelfs wanneer een systeem is losgekoppeld van het netwerk, door middel van een "resident agent". Uitgebreide rapportagefaciliteiten geven complete informatie over het gebruik van softwaretoepassingen op een systeem.
* Profielmigratie voorziet in het migreren van gebruikersprofielen, met alle systeem- en applicatieinstellingen en databestanden, naar een andere PC. Gebruikersinstellingen van onder andere Microsoft Office, Outlook en Internet Explorer kunnen hiermee gemakkelijk worden overgezet naar een andere PC. LANDesk Management Suite 7 beschikt over tools voor alle fasen van een dergelijke migratie, inclusief planning, targetting, het creëren van systeemimages, het opslaan van profielen, de uitrol van besturingssystemen en het terugzetten van applicaties en profielen. Hiermee kunnen zowel meerdere gebruikers tegelijkertijd worden gemigreerd, als individuele gebruikers.
* Mac OS X ondersteuning - LANDesk Management Suite 7 beschikt over nieuwe softwaredistributietools voor Mac OS X, evenals versterkte ondersteuning voor inventarisaties en bediening op afstand voor Max OS 8, 9, 10. Hiermee zijn Macintosh clients niet langer de 'zwarte schapen' binnen een organisatie en kunnen ze - net als de andere systemen - beheerd worden vanaf één console.
Overige mogelijkheden van LANDesk Management Suite zijn:


* Softwaredistributie via 'Targeted Multicasting' - In combinatie met Targeted Multicasting zorgen de krachtige pakketsamensteller en scheduler in LANDesk Management Suite ervoor dat ieder desktopsysteem gemakkelijk kan worden voorzien van de benodigde software.
* Bediening en ondersteuning op afstand - Met de Remote Control-functie is het mogelijk om snel problemen op te lossen en gebruikers te helpen bij vragen, ook over trage verbindingen, onder andere met geïntegreerde bestandsoverdracht, chat, remote execute en remote reboot.
* ICT Asset Discovery, Analisys en Management - Automatische inventarisatie en analyse van software en hardware zorgt ervoor dat altijd een up-to-date overzicht van de gebruikte middelen beschikbaar is. Dankzij de nauwe integratie met de functies voor softwaredistributie kan via drag & drop een softwarepakket naar een systeem worden gezonden.
* OS-imaging en -migratie - De LANDesk Deployment Wizard zorgt voor het automatisch creëren en aanpassen van OS images, en het migreren van gebruikersprofielen. Ieder image-tool kan gebruikt worden, waarbij de Targeted Multicasting-functie van LANDesk Management Suite zorgt voor de efficiëntste distributie. Dankzij de ondersteuning voor .NET PXE Server is het mogelijk om hiermee ook volledig nieuwe PC's te configureren, zonder dat hiervoor speciale hardware vereist is.
Prijs en beschikbaarheid
LANDesk Management Suite 7 is per direct verkrijgbaar bij LANDesk Expert Solution Providers. De adviesverkoopprijs bedraagt $79,95 per node. Meer informatie is te vinden op www.landesksoftware.co.uk.