Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.05 uur

Schennispleger

ELST Op vrijdag 9 mei werd een man aangehouden voor openbare schennis van de eerbaarheid.

Rond 13.50 uur reden een 37-jarige vrouw uit Elst en een 56-jarige vrouw uit Amerongen in hun auto over de Veenendaalsestraatweg in de richting van Elst. Ter hoogte van de Defensieweg zagen zij een man in het bos staan, ongeveer anderhalve meter van de weg. Tegelijkertijd zagen zij dat daar een ongeveer 35-jarige vrouw over het fietspad fietste. Ook zij reed in de richting van Elst.

De beide vrouwen in de auto zagen dat de man zijn geslachtsdeel ontbloot had en zichzelf bevredigde. Zij konden niet zien of de vrouw op de fiets de man ook zag en of zij daarop reageerde. De vrouwen keerden hun auto verderop en stopten nabij de plek waar zij de man hadden gezien. Zij zagen dat hij uit het bos kwam, naar een auto toeliep, daarin stapte en wegreed. De getuigen noteerden het kenteken. De 37-jarige vrouw deed aangifte bij de politie en gaf daarbij het kenteken van de auto van de verdachte door. Aan de hand van het kenteken kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. De man, 26 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, werd rond 17.25 uur bij zijn woning aangehouden.

De verdachte legde een gedeeltelijke bekentenis af. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegges

VEENENDAAL Op maandag 12 mei werden twee meisjes op winkeldiefstal betrapt.

Ronds 17.30 uur pakten twee 14-jarige meisjes uit Veenendaal bij een winkel aan de Passage enkele make-upproducten uit de stellingen en stopten deze in een tasje van één van hen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarmpoortje af en werden de meisjes door winkelpersoneel staande gehouden. Zij werden even later overgedragen aan de politie.

Tegen de meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt en de zaak wordt overgedragen aan Bureau Halt ter afhandeling via een alternatieve straf.

Inbraak door onweer mislukt

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei is een man bij een inbraak aangehouden.

Rond 02.25 uur werd een bewoner van de Karolingersweg wakker van het onweer. Hij keek uit het raam en zag twee mannen op het dak van het winkelcentrum De Heul lopen. De getuige waarschuwde direct de politie.

Ter plaatse zagen politiemensen inderdaad twee mannen op het dak. Bij het zien van de politie gingen de mannen er vandoor. Eén van de verdachten, een 26-jarige man uit Rotterdam, kon in de omgeving worden aangehouden, de andere verdachte wist te ontkomen.

De mannen bleken een gat in het dak van het winkelcentrum te hebben gezaagd, maar waren nog niet in de ondergelegen winkel geweest. De winkel liep buiten de braakschade, waterschade op ten gevolge van het slechte weer. De aangehouden verdachte is in het politiebureau ingesloten.