Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 mei 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
03-061974
Vasse Denekamperweg
Maandag 12 mei 07.20 uur
Een 22-jarige automobilist uit Geesteren wilde een voor hem rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 62-jarige man uit Tubbergen, inhalen. Op hetzelfde moment dat de 22-jarige naar links rijdt, gaat de vrachtwagen eveneens naar links om een voor hem rijdende personenauto in te halen. De 22-jarige moest daardoor uitwijken naar links, raakte in de berm, reed tegen twee bomen en kwam vervolgens op de rechter weghelft tot stilstand. De 22-jarige raakte gewond en is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en werd ter observatie opgenomen.

Aanrijding met letsel
03-062420
Hengelo kruising Demmersweg / Welbergweg Maandag 12 mei 19.58 uur
Een 16-jarige bromfietser uit Hengelo reed over het fietspad komende uit de richting Europalaan. Dit fietspad komt uit op de splitsing Welbergweg/Demmersweg. Tijdens het oprijden van deze splitsing verleende de bromfietser geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 36-jarige automobiliste uit Borne. De duopassagier van de bromfietser, een 16-jarige Hengeloër raakte gewond. Hij werd met een dubbele onderbeenbreuk naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de bromfietser wordt PV opgemaakt wegens het onwettig gebruik maken van het fietspad en het geen voorrang verlenen.

Bedrijfsinbraak
03-062520
Hengelo Hazenweg
Dinsdag 13 mei rond 01.00 uur
Nadat een buitendeur aan de achterzijde was geforceerd werd toegang verkregen tot het bedrijfspand. Weggenomen werden 7 computersysteemkasten. Een deel daarvan werd buiten aangetroffen. Vermoedelijk zijn de dader(s) geschrokken van het luide alarm.

Vernielingen straatmeubilair
03-061720
Reutum
Nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei Bleek er in genoemde nacht weer een spoor van vernieling te zijn getrokken langs de Sluttenweg Ootmarsumseweg Reutummerweg. Diverse verkeersborden waren omver getrokken of weggenomen, een schrikhek en een flitspaal vernield. Tevens werd deze keer ook drie cornervlaggen weggenomen en een doelnet onherstelbaar vernield op het hoofdveld van SV Reutum.

Ongeval met letsel
03-062437
Hengelo Wim Sonneveldstraat
Maandag 12 mei 20.06 uur
Tijdens het ophalen van oud papier is een 41-jarige Hengeloër van de vuilniswagen gevallen. De man stond samen met een andere man achter op de vuilniswagen. In een bocht gekomen liet het slachtoffer door nog onbekende reden plotseling los en viel achterover met zijn hoofd op het wegdek. Hij is met een mogelijk zware hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhoudingen wegens zware mishandeling 03-055746
Hengelo/Enschede
Afgelopen dagen werden in totaal drie personen aangehouden als verdachten inzake een zware mishandeling c.q poging tot doodslag van een 31-jarige Hengeloër op 29 april jl. Het betreffen een 31- en 30-jarige Enschedeërs en een 34-jarige man uit Haaksbergen. Zij zijn alle drie in verzekering gesteld.Op genoemde datum werd de 31-jarige Hengeloër zwaar gewond aangetroffen in het Wethouder Horstmanpark in Enschede. Het slachtoffer ligt nog steeds zwaar gewond in het ziekenhuis. Over de toedracht is nog onderzoek gaande.

Mishandeling treinsurveillant
03-062460
Hengelo Stationsplein
Maandag 12 mei 21.40 uur
Door het Proces Bijzondere Taken van de NS werd bijstand gevraagd van de politie wegens een mishandeling van een 37-jarige treinsurveillant. Deze werd op het perron door twee mannen met een broekriem geslagen. De treinsurveillant liep rode striemen op aan beide armen. Daarna gingen de verdachten er tussenuit. Zij konden echter op het Stationsplein aangehouden worden. Het betreffen een 19- en 21-jarige Almeloër. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.