Ingezonden persbericht


Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-05-2003
Persberichten van dinsdagmorgen
Ernest Zinsmeyer 0592-361127 / 06-22662875

Auto's in botsing
COEVORDEN - Een 43-jarige inwoner van Coevorden botste maandagmiddag rond 17.15 uur met zijn auto op een tegenligger aan het Kasteel. De man wilde linksaf slaan en de Haven inrijden. Uit tegengestelde richting kwam hij in botsing met een 56-jarige plaatsgenoot. De brandweer heeft de personenauto van laatstgenoemde opengeknipt. De bestuurder is uiteindelijk met lichte kneuzingen aan nek en rug vervoerd naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn afgesleept.

Drankrijders aangehouden
NOORD SLEEN - Een 64-jarige man uit Emmen is aan de Boerhoornstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. De verdachte blies 705 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een snelrecht dagvaarding uitgereikt.
ASSEN - Maandagavond omstreeks 18.45 uur is een 36-jarige vrouw uit Assen aangehouden wegens rijden onder invloed. Aan het bureau blies de vrouw 330 ug/l. Normaal leent zich dit voor een boete, maar wegens herhaling kreeg de vrouw een snelrecht dagvaarding.

Diefstal uit woningen
ASSEN - Maandagmiddag is rond half 5 ingebroken in een woning aan het Graswijk. De dader heeft een ruit van de tuindeur vernield om binnen te komen. Uit de woning zijn onder meer sieraden weggenomen.
NORG - Aan de Langeloërweg is maandagavond rond 20.00 uur ingebroken in een woning. Er is niets uit de woning ontvreemd. Om binnen te komen is een raam verwijderd. ASSEN - Maandagnacht is ingebroken in een woning aan de Dr.Nassaulaan. De 56-jarige bewoner werd rond 00.15 uur wakker van glasgerinkel. Uit de woning is niets meegenomen. ASSEN- In een woning aan het Kanaal is maandagnacht ingebroken. Om binnen te komen is de voordeur opengebroken. De dader is er vandoor gegaan met een computer en antieke borden. De 63-jarige bewoner meldde de inbraak bij de politie.

Winkeldiefstal
RODEN - Een 20-jarige inwoner van Roden is maandagmiddag wegens winkeldiefstal aangehouden bij een supermarkt aan het Julianaplein. De man had twee blikjes sardientjes (ter waarde van 0,32 eurocent per stuk) meegenomen. De man werd met snelrecht heengezonden.

Aanvulling persbericht ongeval A37
GEESBRUG - De bestuurder van de tankauto is een 37-jarige man uit Hulshorst. De bestuurder van de personenauto is een 52-jarige man uit Echten. Hij is met een gebroken borstbeen en een gebroken rib in het ziekenhuis opgenomen. Een derde automobilist, een 57-jarige vrouw uit Hoogeveen, liep schade op nadat ze met haar auto door de wrakstukken van het ongeval was gereden.

Hennepplantage aangetroffen
ZWINDEREN - Maandagmiddag trof de politie in een schuur aan de Burgemeester Legroweg een complete hennepkwekerij aan. De ruim 750 planten zijn in beslag genomen, samen met de gehele installatie. Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij, die de schuur had gehuurd, loopt nog.

Autodieven op heterdaad aangehouden
MEPPEL - Maandagnacht tegen 1.30 uur gaven agenten een stopteken aan de bestuurder van een bestelbus die op de A28 reed. In plaats van te stoppen probeerde de bestuurder te ontkomen. Even later zette de bestuurder de bestelauto aan de kant en vluchtte met zijn medepassagier het veld in. Na en korte achtervolging te voet konden ze worden aangehouden. De bestelauto bleek te zijn gestolen in Meppel. De twee aangehouden verdachten, een 24-jarige man uit Ruurlo en een 21-jarige man zonder vast woonadres, zijn voor een nader onderzoek ingesloten.