Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-05-2003
1e persbericht van dinsdag 13 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte beroving aangehouden
Maandag om 11.00 uur is op het Baekelandplein een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd gezocht in verband met een beroving op zaterdag 3 mei. Toen werd in een café aan de Marconilaan een 46-jarige Eindhovenaar van 70,= beroofd. In het toilet van het café moest de man onder bedreiging het geld afgeven. Een getuige kende de dader. De verdachte is de cel ingegaan voor onderzoek.

Eindhoven: Winkeldief dreigt met mes
Een 40-jarige man zonder vaste woonplaats is maandag om 19.05 uur in een winkel aan de Woenselse Markt aangehouden. Hij had vier blikjes bier weggenomen en toen het winkelpersoneel hem hierop aansprak pakte hij een mes en dreigde hiermee. Het mes werd afgepakt en de man werd aan de gewaarschuwde politie overgeleverd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man rijdt op medeweggebruiker in
Maandag om 21.55 uur is in zijn woning aan de Livingstonestraat in Geldrop een 36-jarige man aangehouden. Hij zou eerder op de avond met zijn auto op een 42-jarige man uit Eindhoven ingereden zijn. De Eindhovenaar reed rond 21.15 uur met zijn auto over de Floralaan Oost en stak de kruising met de Heezerweg over. Hij stopte bij het postkantoor aan de Tivolilaan om geld te pinnen. Daar stopte de auto met de Geldroppenaar achter het stuur. Deze man riep naar de Eindhovenaar of hij altijd door rood reed. Meteen daarna reed de Geldroppenaar met zijn auto tegen de auto van de Eindhovenaar en reed daarna verder. De Eindhovenaar reed achter de ander aan om verhaal te halen. Op de St. Petrus Canisiuslaan zag hij de Geldroppenaar stilstaan. Hij stapte uit om met hem te praten, maar de Geldroppenaar reed met zijn auto op hem in. Door achter een lantaarnpaal en andere objecten te gaan staan kon hij voorkomen dat hij aangereden werd. De Geldroppenaar reed nog enkele keren tegen de auto van de Eindhovenaar en verdween. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd en zo kon de verdachte aangehouden worden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte mannen aangehouden
Op het Karthuizerserf zijn dinsdag om 4.45 uur een 28-jarige man uit Dordrecht en een 24-jarige Helmonder aangehouden. Zij voelden aan voordeuren en autoportieren en probeerden een voordeur open te maken. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Inbraak
Dinsdag rond 4.50 uur is ingebroken in een winkel aan de Stationsstraat. De etalageruit is vernield en uit de winkel zijn enkele lakens en dekbedovertrekken weggenomen.

Bladel: Rookwaar weg bij inbraak
Dinsdag rond 1.20 uur is ingebroken in een winkel aan de Van Dissellaan. De ruit van de toegangsdeur is ingeslagen. Uit de winkel zijn sigaretten gestolen. Hoeveel is niet bekend. Bij de inbraak is een zwarte Volkswagen Golf gezien.