Gemeente Heerenveen

Persberichten

Delegatie uit Baselga di Pinè komt op officieel tegenbezoek 5/13/2003

Het aanstaande weekend is een delegatie uit de Noord-Italiaanse plaats Baselga di Pinè gast van het gemeentebestuur van Heerenveen. Het gaat daarbij om een officieel tegenbezoek naar aanleiding van het bezoek dat een Heerenveense delegatie in oktober vorig jaar aan de Italiaanse plaats bracht. De aanleiding daarvan was de uitnodiging van de burgemeester van Baselga om te komen praten over de mogelijkheden voor een stedenband tussen beide gemeenten. Beide beschikken over een kunstijsbaan en hebben een aantal (schaats)sportverenigingen die inmiddels over en weer contact met elkaar hebben.

De groep uit Baselga bestaat naast burgemeester Sergio Anesi uit elf personen; waaronder vertegenwoordigers van het onderwijs, de gemeenteraad, de plaatselijke VVV en de schaatssport. De delegatie zal vrijdagavond arriveren in Heerenveen. Zaterdagmorgen om 9.30 uur zal de officiële ontvangst plaatsvinden in de raadszaal van het gemeentehuis. Na het uitwisselen van speeches staat overleg op het programma over de mogelijkheden voor een stedenband. Het Heerenveense accordeonduo Fascination zal zorgen voor de muzikale omlijsting van de ontvangst.

Na de lunch staat een uitgebreide bustocht in en rond de plaats Heerenveen op het programma. Bezocht zullen worden; museum Willem van Haren, de brandweerkazerne, het Abe Lenstrastadion, Thialf, eetcafé De Stal en de uitkijktoren bij het Katlijker Schar. Op zondagmorgen zullen de buitenlandse gasten per fiets kennis maken met de nieuwbouwwijk Skoatterwâld en het bosgebied van Oranjewoud. Aansluitend zal de ecokathedraal bij Mildam worden bezocht. s Middags wordt een vaartocht met het Heerenveense skûtsje Gerben van Manen gemaakt. De delegatie zal maandagmorgen weer vertrekken.

« ga terug