Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE
(presse03/020/04.27)

Olympische Zomerspelen 2012: Leipzig kandidaat voor Duitsland

Leipzig presenteert zich als Olympische regio in nieuwe brochure met aantrekkelijk toeristische aanbiedingen.

Leipzig is samen met Rostock gekozen als Duitse kandidaat voor de Olympische en Paralympische Zomerspelen van 2012. Met een sterk plan en een indrukwekkende presentatie overtuigde Leipzig op 12 april j.l. in München het Duitse Nationale Olympische Comité (NOK.) Met de oprichting van Leipzig 2012 GmbH is Leipzig gestart als internationaal kandidaat mee te dingen naar de Olympische Zomerspelen van 2012.

De toeristische belangstelling voor de sportstad Leipzig is nog nooit zo groot geweest. Daarom heeft Leipzig Tourist Service e.V. (LTS) snel gereageerd en in samenwerking met Leipzig 2012 GmbH een brochure uitgebracht met speciale arrangementen gericht op actuele thema's in het kader van Leipzig kandidaat-stad voor de Olympische Spelen.

De nieuwe toeristische arrangementen: Leipzig in drie dagen, Olympische Touren en de vijfdaagse reis door de Olympische Regio Saksen en Saksen-Anhalt bieden de bezoekers een gevarieerd overzicht van de rijke sporttraditie van Leipzig en omgeving. Via de hotline: +49-341- 7104-275 en e-mail: incoming@LTS-Leipzig kunnen de arrangementen geboekt worden.

Arrangement: Leipzig in drie dagen
Dit arrangement bestaat uit twee overnachtingen inclusief ontbijt in een middenklasse hotel in Leipzig, een rondrit van twee uur langs de toekomstige Olympische locaties, een driegangen menu in één van de restaurants in de historische binnenstad en de LEIPZIG CARD (3-dagenkaart.) De LEIPZIG CARD biedt naast vrij gebruik van het openbaar stadsvervoer nog vele andere voordelen en kortingen. Tevens zijn toegangskaarten voor culturele- en sportevenementen verkrijgbaar bij Leipzig Tourist Service (LTS.) Prijs: vanaf EUR 155,- per persoon in een tweepersoonskamer (eenpersoonskamertoeslag EUR 50,-) Vanaf: 20 personen
Info: www.leipzig.de en www.incentive-leipzig.de

Olympische Tour per Bus Duur: 2 uur
Vanaf de VVV voert de tocht per bus langs de geplande Olympisch locaties w.o. het Internationale Perscentrum tegenover het centraalstation en vIa het Waldstraßeviertel langs de Arena Leipzig, het Zwemstadion en het Centraal-stadion - waar ook de Wereldkampioenschappen voetbal 2006 gespeeld zal worden. Bij de Lindenauerhaven, waar het Olympisch dorp zal ontstaan, wordt een tussenstop gemaakt. De Olympische Tour kost: EUR 95,- per groep.

Olympische Tour per fiets Duur: 2,5 uur
De 17 km lange fietstocht voert langs de belangrijkste Leipziger sportlocaties. De deelnemers krijgen al fietsend een duidelijk overzicht van de sportgeschiedenis en sporttoekomst van Leipzig - van de eerste open zwembaden, de Wielerstadion tot het toekomstige Olympiapark. De Olympische Tour per fiets kost EUR 95,- per groep (max. 25 deelnemers).

Kijk voor meer informatie op: www.leipzig.de en www.incentive-leipzig.de

De Olympische regio Leipzig
De Vredige Revolutie van 1989 is het emotionele, politieke en sociale fundament van de kandidaatstelling. De Vredige Revolutie was het begin van het Leipziger Optimisme waarmee de stad zich met flair ontwikkelde tot een Europese metropool. In een omtrek van 40 km wonen 1,5 miljoen mensen. De Internationale luchthaven Leipzig/Halle, het nieuwe Centraalstadion - waar de wereldkampioenschappen voetballen 2006 zullen plaatsvinden - maar ook de vestiging van BMW en Porsche zijn voorbeelden van het nieuwe Leipzig.

Leipzig is een cultuurstad, een handelsstad, een wetenschapsstad en nu met recht een sportstad. Talrijke verenigingen en verbanden werden hier opgericht. Meer dan 3.700 afgestudeerden uit 120 landen heeft de faculteit der Sportwetenschappen van de Universiteit van Leipzig voortgebracht. In het bijzonder door de internationale trainingscursussen. Meer dan 500 Olympische medailles - waarvan 300 gouden - werden door sporters uit de regio Leipzig gewonnen.

De spelen 2012 zullen in Leipzig technisch perfect georganiseerd worden maar bovenal zal het in het stadshart van Leipzig een intermenselijke belevenis zijn voor de atleten, de Olympische familie en de bezoekers. Rond 90% van alle sporten vinden in Leipzig plaats. Centrum van de spelen is het Olympiapark, vanaf het stadscentrum en mediacentrum te voet bereikbaar. Verder zullen de Leipziger Beurs en het oude beursterrein in het zuidelijk gebied van Leipzig een belangrijke rol spelen als evenemententerrein tijdens de Olympische Spelen. De Olympische Spelen zullen in een compacte, kleinschalige en intieme sfeer plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie over de Olympische regio Leipzig op: www.olympia-leipzig-2012.de.
Hoe nu verder - actuele data internationale wervingsfase 15 juli 2003
Sluiting aanmelding bij het Internationale Olympische Comité (IOC.) Het IOC rekent op 12 kandidaten, waaronder naast Leipzig, New York, Madrid, Londen, Parijs, Moskou, Rio de Janeiro en Toronto.

Tot 15 januari 2004:
Beantwoording van het IOC-enquêteformulier door de kandidaat-steden (Applicant City-Phase)

15 januari tot 15 juni 2004:
Evaluatie van de gegevens

Mei/juni 2004:
Het IOC-uitvoerendcomité kiest 5 tot 6 kandidaten tot officiële kandidaat-steden (Candidate City-Phase)

15 november 2004:
Laatste dag voor de inlevering van de bijgewerkte gegevens aan het IOC.

15 november 2004 tot 31 januari 2005:
Einde analyse van de kandidaat-steden door IOC.

Februari/i/maart 2005:
Bezoek van de IOC-evaluatiecommissie aan de kandidaat-steden.

Begin mei 2005:
Bericht van de Evaluatiecommissie, aankondiging van de genomineerde kandidaten door de IOC.

6 juli 2005:
Het volledige IOC-comité kent in Singapore de Spelen 2012 toe aan één van de kandidaat-steden.

Informatie over de toeristische arrangementen van de Olympische regio Leipzig bij:

Leipzig Tourist Service e.V., Richard-Wagner-Straße 1, D - 04109 Leipzig

Tel. +49 (0)341 7104-265 Fax: +49 (0)341 7104-276

E-Mail: Info@LTS-Leipzig.de

Internet: www.leipzig.de www.olympia-leipzig-2012.de

Andreas Schmidt

(Presse- und Öffentlichkeitsarbeit)
Tel.: +49 (0)341 7104-310 Fax: +49 (0)341 7104-301 e-mail: Presse@LTS-Leipzig.de
Download tekst en foto's: www.leipzig.de (TouristService/ Presseportal/News)

---- --