Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-05-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.30 u) Dinsdag, 13 mei 2003

District Sittard

Puth-Schinnen/Urmond; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag radar snelheidscontroles gehouden op de Geleenstraat in Puth, de Hegge in Schinnen en op de Mauritslaan in Urmond. Op de Geleenstraat in Puth controleerde de politie 270 voertuigbestuurders, op de Hegge in Schinnen 100 en op de Mauritslaan in Urmond werden totaal 490 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben in Puth totaal 29 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden, in Schinnen reden totaal 13 voertuigbestuurders te hard en in Urmond reden 71 voertuigbestuurders te hard. Alle totaal 113 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km p/u (op de Mauritslaan in Urmond).

Sittard; ingebroken
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 04.00 uur is ingebroken in een cafe aan de Tudderenderweg in Sittard. Bleek dat inbrekers door forcering van de toegangsdeur het cafe waren binnengedrongen en een tweetal speelautomaten hadden opengebroken. Met het zich daarin bevindende klein-/speelgeld zijn de inbrekers er vandoor gegaan. Bij de politie ia aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Geleen; onder invloed
Bij controle afgelopen maandagavond op de Elsenburglaan in Geleen van een 44-jarige automobilist uit Geleen, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de verdachte ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sittard-Geleen; poging diefstal
Een man uit Munstergeleen zag afgelopen maandagavond op de Pancratiusstraat in Munstergeleen plotseling dat iemand zijn aldaar gestalde fiets trachtte te stelen. De fietseigenaar rende daarop meteen naar buiten waarop de fietsendief, die zich vermoedelijk betrapt wist, zonder buit wegrende. Vermoedelijk omdat de fietsendief vlakbij zijn auto had geparkeerd, kwam hij op een gegeven moment weer teruggelopen. Samen met enkele anderen werd de verdachte, een 28-jarige man uit Sittard ter plaatse gehouden en na komst van de politie overgedragen. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar van de fiets heeft bij de politie aangifte gedaan van poging diefstal van zijn fiets. De verdachte heeft de poging diefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.