EDS tekent contract met Banque Hervet

Eerste grote IT-contract en IT-kenniscentrum in groeiende Franse banksector garanderen werkgelegenheid

PLANO, Texas / Capelle a/d IJssel, 13 mei 2003 - EDS heeft met de Franse regionale bank Banque Hervet een zesjarig IT-beheercontract gesloten. Gelijktijdig start EDS in Frankrijk met de opbouw van een kennis- en expertisecentrum voor de groeiende bancaire sector.

Het contract met Banque Hervet voorziet in het beheer van de IT-infrastructuur, waaronder het beheer van netwerken, desktops en servers, en de ondersteuning van applicaties. De overeenkomst is voor EDS aanleiding om in Fussy, Frankrijk een kennis- en expertisecentrum op te bouwen, speciaal gericht op alle outsourcingsbehoeften binnen de bancaire sector. Het centrum zal direct voorzien in de vraag naar kennis en ervaring op het gebied van CRM, data warehousing, betalingsbeheer, risicoanalyse en ASP-oplossingen. De IT-medewerkers van Banque Hervet komen in dienst bij EDS en vormen de basis van het nieuwe centrum in Fussy. De ontwikkeling van het centrum past in de opbouw van het Best Shore Solution Centre-netwerk in Europa.

"De kwaliteit die EDS beidt en het feit dat door de overeenkomst 100 banen in de regio voor lange duur worden zekergesteld, zijn voor Banque Hervet beslissend geweest om voor EDS te keizen", aldus Patrick Careil, voorzitter van Banque Hervet.

Over EDS
EDS is marktleider op het gebied van ICT-toepassingen binnen de financiële wereld. De activiteiten in de financiële sector waren het afgelopen jaar goed voor 17% van de omzet van EDS. Meer dan 10.000 EDS-medewerkers zijn actief binnen financiële projecten in 29 landen voor klanten als Lloyds TSB, KBC, Royal Bank of Scotland, Banca di Roma, Deutsche Bank, Bank One, Bank of America, ABN AMRO, Commonwealth Bank Group, Abbey National en Korea First Bank.

EDS, toonaangevend ICT-dienstverlener sinds 1962, is wereldwijd actief op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer / ontwikkeling en product life cycle management. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. In 2002 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard. EDS en A.T. Kearney (management consultancy) zijn actief in 60 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. Tot hun Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat, Nuon, Delta Lloyd en ABN Amro.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of www.eds.nl.