Politie Amsterdam-Amstelland

Ramkraak winkel
13-5-2003. Vannacht rond half drie werd de pui van een winkel in de Beethovenstraat eruit gereden om in te kunnen breken. De goederen werden vervolgens uit de zaak gehaald en ingeladen in een gereedstaand voertuig. De daders vluchtten met hun buit, maar lieten na een achtervolging door de politie de auto met de gestolen waar achter. Een zoektocht in de omgeving, waarbij honden werden ingezet, leverde had geen resultaat.

---

Serieberoofster bejaarden gepakt

13-5-2003. Eind april arresteerde de politie een 38-jarige vrouw die ervan wordt verdacht een serie berovingen, waarvan een aantal met geweld, te hebben gepleegd op bejaarde buurtbewoners van De Pijp.

Werkwijze
De vrouw had veelal dezelfde werkwijze. Zij deed zich voor als een hulpverleenster van een gezondheidsinstelling. Zij belde aan en informeerde naar de gezondheid van de bejaarde bewoners. Eenmaal binnengelaten sloeg zij haar slag. Geld, sieraden en een GSM behoorden tot de buit. De misdaden werden gepleegd bij mensen thuis, in een een bejaardenhuis en op straat. De verdachte koos geen slachtoffers uit jonger dan 70 jaar. Een enkele maal gebruikte zij zelfs geweld om een sieraad afhandig te maken.
Aangiften
De eerste aangifte kwam eind februari van een bejaarde vrouw die een geldbedrag miste. Het slachtoffer had nietsvermoedend de vermeende hulpverleenster binnengelaten. Toen de vrouw naar de keuken ging om een kopje thee te zetten, sloeg de dievegge haar slag. In de daarop volgende weken volgden de aangiften elkaar snel op.

Arrestatie
Eind april liep de vrouw tegen de lamp. Zij had weer een slachtoffer uitgezocht en met behulp van haar gebruikelijke smoes wist ze een huis binnen te dringen. Na haar vertrek werd er geld gemist. Dit bejaarde slachtoffer had echter een scherp geheugen. Zij herkende de vrouw als de vroegere buurvrouw en schakelde meteen de politie in. Deze ondernam onmiddellijk actie en arresteerde de vrouw. Zij bleek een buurtgenote van al haar slachtoffers. In het verleden had ze schoonmaakwerkzaamheden bij hen verricht.

De beroofster zit momenteel nog vast.
Getuigen gezocht: bedreiging 51

13-5-2003. Op maandag 13 mei, rrgens tussen elf uur ´s ochtends en halfeen ´s middags, werd een 41-jarige vrouw in tram 51 met een mes bedreigd door een jongen. De vrouw had de knaap, die in het gezelschap was van een vriend, aangesproken omdat zij de gele stempelautomaat in de tram hadden gesloopt en wilden meenemen. Hierop kwam de jongen naast de vrouw zitten en dreigde haar neer te steken zodra zij uit zou stappen. Om zijn woorden kracht bij te zetten, liet hij een mes zien. De vrouw is toch bij haar halte uitgestapt. De jongens bleven achter in de tram .

Dader 1

blanke jongen; mogelijk van buitenlandse komaf

ongeveer 1.80 m. lang

14-16 jaar

slank postuur

licht krullend, halflang, donker haar

bruine ogen

witte trui
kort, donker jack

Deze jongen gedroeg zich agressief in de tram wat mogelijk de aandacht heeft getrokken

Dader 2

negroïde jongen

ongeveer 1.75 m. lang

14-16 jaar

mollig postuur
rond gezicht
kroeshaar met opvallend dikke vlecht achter in zijn haar netjes gekleed
Mensen die getuige waren van of informatie hebben over dit incident, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Amstelveen-Noord:(0900) 8844
Politieman mishandeld in tram
13-5-2003. Gistermorgen is een 36-jarige politieman op de Nieuwezijds Voorburgwal mishandeld nadat hij de conducteur van een tram te hulp schoot bij een twist over de geldigheid van een kaartje. De twee daders van 13 en 44 jaar konden worden gearresteerd. De rechercheur zag dat in een stilstaande tram een handgemeen was ontstaan tussen twee passagiers en de conducteur en besloot in te grijpen. Op het moment dat hij zich legitimeerde als politieambtenaar richtte de agressie van het tweetal, vader en zoon, zich tegen hem. De politieman werd mishandeld en raakte gewond. De overige passagiers in de tram hielden zich afzijdig. De politieman is behandeld in een ziekenhuis. De twee daders zijn gearresteerd en ingesloten. Werken bij de politie
24-3-2003. Heb je altijd al bij de politie willen werken en ben je in het bezit van een LBO-, MAVO- of VMBO-diploma? Dan is dit je kans! De politie Amsterdam-Amstelland zoekt enthousiaste mannen en vrouwen die als operationeel assistent onze gelederen willen versterken. Interesse? Kijk dan op op het bannertje "Werken bij de politie" op onze homepage (ook voor andere leuke banen).
Spelende kinderen aangereden
13-5-2003. Gistermiddag rond kwart over vijf reed een 32-jarige automobiliste op de Ookmeerweg twee 7-jarige jongentjes aan, toen zij tussen de geparkeerde auto's door de straat oprenden. Eén van de kinderen liep een gebroken been op. De ander kwam met de schrik vrij. Alcomobilist ramt lantaarnpaal
13-5-2003. Vannacht rond een uur raakte een 61-jarige bestuurder gewond nadat hij tegen een lantaarnpaal was aangereden op de Nieuwe Leeuwarderweg. Bij een blaasproef op straat bleek dat de man teveel gedronken had. De automobilist is naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. In het ziekenhuis heeft een bloedafname plaatsgevonden. Snelheidscontrole A2
13-5-2003. Bij een snelheidscontrole gistermiddag tussen kwart voor twaalf en kwart voor één, bleken 38 automobilisten te hard te rijden. De snelste wegpiraat reed 159 km per uur.
Man gewond bij overval

8-5-2003. Gisteravond rond zeven uur raakte een 32-jarige man gewond bij een gewapende overval door vier mannen op een horecagelegenheid in de Kinkerstraat. De daders maakten een onbekend geldbedrag buit.

Op het moment van de overval waren in de zaak twee personeelsleden en een klant aanwezig. De daders kwamen de zaak binnenlopen en bedreigden de aanwezige personen met vuurwapens. De eigenaar werd tijdens de overval in zijn gezicht geslagen. Hij liep daardoor gezichtsletsel op waarvoor hij zich in een ziekenhuis heeft laten behandelen. De daders zijn lopend vertrokken. Een uitgebreide zoektocht in de omgeving had geen resultaat. Het rechercheteam dat zich met deze zaak bezighoudt is op zoek naar getuigen die de daders mogelijk hebben zien aankomen of wegvluchten. Het onderzoeksteam is te bereiken op het bureau Houtmankade via telefoonnummer 0900-8844.

---

Getuigen gezocht aanrijding brommer - bus

8-5-2003. De politie is op zoek naar getuigen van het verkeersongeval op de IJdoornlaan op 3 maart rond middernacht. Hierbij raakte een 59-jarige bromfietser zwaargewond toen hij werd geschept door een bus. Op 11 april overleed de man aan zijn verwondingen zonder bij kennis te zijn geweest.
Mensen die informatie hebben omtrent het ongeval kunnen contact opnemen met wijkteam Klimopweg op telefoonnummer: 0900-8844.
---

Veel messen bij preventief fouilleren
12-5-2003. Afgelopen zaterdagavond heeft de politie op diverse locaties in de binnenstad preventief gefouilleerd. 564 Personen en 167 autos werden aan een controle onderworpen. Er werden 21 steekwapens, 4 slagwapens en 3 busjes traangas aangetroffen en in beslag genomen. Vrouw beroofd van tas
13-5-2003. Gistermiddag rond halfvier werd een 24-jarige vrouw beroofd van haar tas. Zij liep in de Chestertonlaan toen haar tas van haar schouder werd gerukt door een nog onbekende man. Zij probeerde de tas nog vast te houden, maar toen de rover tegen haar knie schopte, liet ze los. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
---

Reageren op de site?

Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.