Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-05-2003
Politieberichten van 13/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Dokkum: brand
Dinsdag omstreeks 04.45 uur brak brand uit op de boot, die lag afgemeerd in het Dokkumer Grootdiep nabij de Schreiersbrege. De boot werd door de jeugd gebruikt als "hangplek". Het achterdek van de boot stond in brand, evenals een polyester speedbootje dat achter de boot lag afgemeerd. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk doch brandstichting wordt niet uitgesloten. De technische recherche zal nog een onderzoek instellen. Het speedbootje brandde geheel uit, terwijl het achterdek van de boot aanzienlijke schade opliep. Het vuur werd door de brandweer Dokkum geblust. Namens de jongeren werd aangifte gedaan door een 22-jarige inwoner van Dokkum.

Heerenveen: mishandeling
Dinsdag omstreeks 09.00 uur werd bij het busstation aan de Trambaan een 53-jarige inwoonster van Heerenveen mishandeld door een 29-jarige plaatsgenoot. De vrouw werd, toen zij in de bus wilde stappen, vanachter beetgepakt door de man, die haar verschillende malen door elkaar schudde. Waarom de man dit deed, werd niet duidelijk. De vrouw kwam hierbij met haar hoofd tegen een ijzeren spijl aan. Zij liep geen verwondingen op. Even plotseling als de man was gekomen, liep hij weer weg. Aan de hand van het opgegeven signalement kon hij iets later worden aangehouden op de Fok. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: diefstal fiets
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel aan de Azaleastraat. De etalageruit werd met een stoeptegel vernield. Uit de etalage werd een afgesloten fiets, merk Batavus, kleur blauw, weggenomen. De eigenaar van de winkel, een 58-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 08.40 uur vond op de Archipelweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, wilde vanaf de parallelweg de hoofdrijbaan van de Archipelweg oprijden. Hij zag daarbij een bestuurster van een bromfiets, een 18-jarige inwoonster van Oentsjerk, die hem op dat moment inhaalde, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietsbestuurster werd met nek- en knieklachten overgebracht naar het MCL-Zuid.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272