Tiscali

Persbericht

Tiscali en MyTVision lanceren internet op televisie

Utrecht, 13 mei 2003 - Internetten zonder computer en tegelijkertijd naar een TV-programma kijken? Die mogelijkheid is er vanaf nu: surfen, e-mailen, chatten en zoeken via de televisie. Tiscali en MyTVision lanceren hiervoor in Nederland een nieuw product - MyTVision Internet op Televisie. Met een set-topbox (de "Netbox") krijgen televisiekijkers via de website mytvision.tv toegang tot het Internet. Met de lancering van dit nieuwe product maken Tiscali en MyTVision het Internet toegankelijk voor een groter publiek. MyTVision werd in mei 2001 opgericht door het duo Michel Meijerink en Judith van Dijk in samenwerking met Tiscali.

Hoe werkt het?
Met de Netbox (een klein zwart apparaatje, zo groot als een boek) en een internetaansluiting van MyTVision, krijgt men via de televisie toegang tot internet. De klant sluit simpelweg een Netbox aan op zijn televisie en zijn gewone telefoonlijn om in te bellen op het Internet. De installatie is snel en eenvoudig. Eenmaal aangesloten heeft de klant toegang tot de TV friendly portal van MyTVision. Deze biedt informatie zoals actualiteiten (nieuws, sport, file info, weer), entertainment (TV gids, bioscoop) en shopping. Ook kan eenvoudig gebruik gemaakt worden van e-mail-, chat- en searchfuncties.

"MyTVision Internet op TV is handiger en uitgebreider dan teletekst en minder tijdrovend dan internet via een computer. Terwijl je mailt of chat kan je op een klein schermpje het programma op TV blijven volgen. De Netbox is vooral heel gemakkelijk in gebruik, juist voor onervaren internetters", zegt Michel Meijerink, Algemeen Directeur van MyTVision.

Voor wie?
De Netbox is in eerste instantie gericht op de off-line klantengroep: mensen die nog niet internetten of e-mailen. Ongeveer 50% van de Nederlandse huishoudens heeft thuis nog geen internetaansluiting. Deze mensen vinden de technologie vaak te ingewikkeld of hebben nog geen computer in huis. Met de Netbox van MyTVision is geen computer meer nodig, alleen een televisie. Ook voor senioren, voor wie de huidige toepassingen van internet vaak ontoegankelijk zijn, zal de Netbox veel mogelijkheden bieden.

Door wie?
De doelstelling van de oprichters en directie van MyTVision, Michel Meijerink en Judith van Dijk, is internet op televisie exploiteren in de Nederlandse markt. Gezamenlijk hebben zij uitgebreide expertise en succesvolle trackrecords in de ICT,
internet, retaildistributie en consumentenmarketing. Het idee van MyTVision is al lange tijd een passie van de twee jonge managers. Tiscali, iin van de meest toonaangevende onafhankelijke internetbedrijven, heeft op haar beurt veel vertrouwen in het nieuwe product.

Ruud Huisman, CEO van Tiscali: "De mogelijkheden die MyTVision biedt om via de TV het Internet te ontsluiten, passen uitstekend in de doelstelling van Tiscali om internetten voor iedereen mogelijk te maken. Het is vernieuwend en vooruitstrevend. Tiscali is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen in de internetwereld, om zo veel mogelijk servicegericht te blijven. MyTVision is een fantastisch concept."

Waar?
Het MyTVision Internet op TV pakket zal vanaf 5 mei in eerste instantie verkrijgbaar zijn via Wehkamp voor een prijs van ? 199,- inclusief BTW. Wehkamp is de meest bezochte online retailer van Nederland. Het bedrijf is met een omzet van 375 miljoen euro marktleider op het gebied van verkopen op afstand. Op dit moment levert de internetsite een bijdrage van 20-25 procent aan de totale omzet van Wehkamp. Met een klantenbestand van circa 4 miljoen huishoudens is het bedrijf iin van de grootste verzenders van pakjes in Nederland. Sinds 2 januari 2003 is Wehkamp als eerste retailer in Nederland dagelijks twee uur op televisie te zien. De Netbox van MyTVision is 24 uur per dag te bestellen via www.wehkamp.nl. Wehkamp bezorgt wanneer het de consument uitkomt: bel de telefonist (038) 4 264 264. De bestelling kan op ieder gewenst tijdstip plaatsvinden: bel Jimmy (038) 4264 333 (24 uur per dag)