Gemeente Haarlem


Sector SB / Communicatie
Myrna Wiggers
telefoon 023-5114902
13 mei 2003
plaatsen nieuwe fietsenrekken Korte Veerstraat



Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht






Van
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Datum
Onderwerp


Gemeente plaatst nieuwe fietsenrekken in Korte Veerstraat


Deze week (??) plaatst de gemeente nieuwe fietsenrekken in de Korte Veerstraat. Hiermee hoopt zij een einde te maken aan de overlast van rondslingerende fietsenoverlast van bij het studentencafé aan de Turfsteeg. Dit is een eerste actie die volgt uit de nota 'fietsenstallingen in het winkelhart', die medio maart dit jaar in het college is besproken.
Het college heeft dit voorjaar het besluit genomen om, naast een aantal bewaakte fietsenstallingen, 1370 onbewaakte fietsenrekkenparkeervoorzieningen op straat te realiseren. Dit houdt allereerst in het vervangen van bestaande rekken die kwalitatief niet aan de eisen voldoen. Daarnaast het uitbreiden van het aantal rekken.
In de binnenstad worden twee2 verschillende soorten rekken geplaatst; Tuliprekken (een voorbeeld hiervan is te vinden op de Oude Groenmarkt) en roestvaste stalen gebogen buizen, ook wel bekend als 'nietjes' (een voorbeeld hiervan is te vinden bij de Hema).
Na de Korte Veerstraat gaat de gemeente zo snel mogelijk beginnen met het vervangen van de fietsrekken rond de Grote Kerk, op de Gedempte Oude Gracht, de Krocht, de Nieuwe Groenmarkt en de Zijlstraat.

De meeste rekken worden in 2003 en 2004 geplaatst. De resterende rekken zullen enige jaren op zich laten wachten, omdat hiervoor eerst andere projecten moeten worden uitgevoerd. De rekken versterken de verblijfskwaliteit in het winkelhartgebied en dragen bij aan een verbetering van de bereikbaarheid van de binnenstad.


---- --