Gemeente Gouda


03.056 afzwemmen voor de allerjongsten

datum: 13 mei 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182-588221

afzwemmen voor de allerjongsten

Dinsdag 20 en woensdag 21 mei zwemmen de allerjongsten tussen de 1 en 4 jaar in de Tobbe weer af voor het dolfijn en teddybeer diploma. Dinsdag is dit van 09.00 en 11.30 uur en woensdag van 09.00 tot 10.00 uur.
Totaal zwemmen er 14 kinderen af voor het Dolfijn diploma, in de leeftijd van 4,5 maand tot 1 jaar.

De eisen hiervoor zijn: Met behulp van ouder water over het hoofdje laten stromen en met behulp drijven op buik en rug.

Voor het het Teddy beer (brons)diploma zwemmen 20 Kinderen af in de leeftijd van 1 tot 2 jaar. De eisen hiervoor zijn: zittend van de rand van het bad het water ingaan met behulp van ouder, water over het hoofdje laten stromen, aan de hand van de ouder een klein stukje lopen door het water, vijf meter liggend door het water getrokken worden op buik en rug.

15 Kinderen tussen de 2 en 3 jaar gaan op voor het Teddy beer (zilver) diploma.
Eisen zijn: Vijf meter in ondiep water lopen, bellen blazen, twee banen door het water getrokken worden op buik en rug, vanaf tenminste twee meter zonder hulp aan de kant komen, rechtopstaand een hele circel draaien.

14 Kinderen gaan op voor Teddy beer(goud) diploma, tussen de 3 en 4 jaar.
Eisen zijn : Zonder hulp het water ingaan en dan omdraaien en naar de kant pakken, vijf meter op de buik en vijf meter op de rug zwemmen, in een halve meter diepte iets van de bodem afpakken en zonder hulp het bad uit komen.