Politie Zaanstreek-waterland



15:18 10-MEI-03
LOC: ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT

Caissière aangehouden voor verduistering

Een 27-jarige winkelcaissière uit Zwaag werd aangehouden op verdenking van verduistering van geld uit de kassa van een winkel. Bij een tussentijdse controle bleek de kasinhoud niet te kloppen. Tijdens een verhoor aan het politiebureau bekende de vrouw de verduistering. In totaal zou zij vanaf 1999 tenminste E 20.000 hebben verduisterd. Het geld is opgegaan aan boodschappen, kleding, studiegeld en een reisje. In afwachting van het verdere onderzoek werd de verdachte op zondag weer in vrijheid gesteld.

13:44 12-MEI-03
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, BAANAKKER

Pedofiel gezocht

De politie is op zoek naar een ongeveer 55-jarige blanke man, die mogelijk betrokken was bij een openbare schennis ten opzichte van een 4-jarig meisje. Het meisje werd op zaterdag, 10 mei omstreeks halféén door de man aangesproken. Toen zij voor hem stopte haalde de man zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Het meisje is meteen naar huis gegaan en heeft het voorval aan haar moeder verteld. Zij heeft onmiddellijk de omgeving afgezocht en trof nabij de apotheek in de woonwijk een man op een fiets aan, die aan het signalement voldeed. De man was echter snel verdwenen. Hij had piekerig grijs haar, was ongeveer 1.70 m lang, droeg een lichtgrijze broek en een groene jas met een elastiek rond de taille. Ook had hij een soort vakantiepetje op in legergroen en een zonnebril. Een ieder die deze man heeft gezien of meent zijn identiteit te kennen wordt verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam Westerkoog/Westerwatering via telefoonnummer 0900-8844.

00:04 13-MEI-03
LOC: PURMEREND, AMAZONELAAN

Aanhoudingen na poging diefstal van een grijpertje

In de afgelopen nacht werden twee jongens van 15 en 16 jaar en een 38-jarige man, allen uit Purmerend en deel uitmakende van één familie, aangehouden op verdenking van een poging tot diefstal van een grijpertje vanaf een bouwterrein. Getuigen hadden gezien, dat de drie probeerden het grijpertje weg te nemen en belden de politie. Terwijl deze onderweg was kwam de melding dat men in een auto was gestapt en weggereden. Verse sporen bevestigde de poging tot diefstal, waarna de politie het terrein extra in de gaten hield, voor als men terug zou komen. Dat gebeurde inderdaad, waarna de verdachten konden worden aangehouden. Zij werden allen ingesloten. Eén van de verdachten heeft de poging tot diefstal inmiddels bekend.

06:47 13-MEI-03
LOC: WORMER, DORPSSTRAAT

Inbraak in woning

In de afgelopen nacht werd er in een woning ingebroken. Men kwam de woning binnen door een beugelraam open te breken. Alleen de benedenverdieping werd doorzocht. Er worden in ieder geval een PC en diverse pasjes vermist. De bewoners hebben niets van de inbraak gemerkt.

07:10 13-MEI-03
LOC: PURMEREND, OOSTERVENNE

Bestelauto gestolen

Gisterenavond of afgelopen nacht werd vanaf een parkeerplaats bij een flat en witte bestelbus gestolen. Het betreft een Hyundai type H100 met het kenteken 52-VV-VV. Het voertuig was voorzien van een stuurlock en een startonderbreker. Mogelijk werd de bus met een autoambulance weggehaald. Eventuele getuigen kunnen bellen met het politiewijkteam Overwhere via telefoonnummer 0900-8844


09:36 13-MEI-03
LOC: PURMEREND, AUSTRALIELAAN

Diefstallen vanaf bouwterrein

In de afgelopen nacht hebben inbrekers hun slag geslagen op een bouwterrein. Er werd in drie containers ingebroken. Uit één van de containers werd voor ongeveer E 10.000 aan o.a. kranen en handdouches van het merk Groha gestolen. Uit een tweede container werd elektrisch installatiemateriaal en een partij gereedschap, waar onder elektrisch handgereedschap gestolen. Voor het vervoer daarvan heeft men drie kruiwagens van het terrein gebruikt, die ongeveer 150 m verderop leeg werden aangetroffen. Het bouwterrein is geheel omheind. Men heeft echter een toegangshek stuk gereden en een paar bloembakken verplaatst om meer ruimte te krijgen.
Onderzocht wordt of de in die nacht aan de Amazonelaan aangehouden verdachten iets met deze inbraken te maken hebben.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-130503



20:00-22:00 12-MEI-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Twee keer zo hard als toegestaan

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd maandagavond een snelheid van 96 km per uur gemeten. Op de Kepplerstraat geldt een snelheidslimiet van 50 km per uur. Eén op de tien bestuurders reed te hard.

EINDE*********************************************



---- --