Persberichten - 13/05/2003

Agfa Monotype verleent Motorola licentie voor fonts en iType font engine

Mortsel, België, 13 mei 2003 Agfa Monotype Corp., een belangrijke leverancier van fonts en fonttechnologieën over de hele wereld, verleende een licentie aan Motorola Inc. (NYSE: MOT) voor een Chinese letterset met een Latijnse subset en de iType® font engine. Het font en het fontsubsysteem zullen geïntegreerd worden in de draagbare telefoons van Motorola die Chinese tekst weergeven. Motorola is een internationale leverancier van producten voor draadloze communicatie.

Onze alliantie met Motorola, een leider in de telecommunicatiesector, benadrukt het engagement dat wij aangegaan zijn om fonts en technologieën te leveren voor toestellen met een beperkt geheugen, zoals draagbare telefoons, zegt Steve Kuhlman, vice-president en algemeen directeur van de Digital Imaging groep van Agfa Monotype. Bedrijven die draadloze toestellen ontwikkelen, zoals Motorola, kunnen nu voordeel halen uit onze gepersonaliseerde producten. Onze technologieën hebben een kleine code-grootte, een onbeperkte taalondersteuning, een hoge vertaalsnelheid, ondersteunen verschillende schermparameters en genereren een superieure weergavekwaliteit.

Motorola is een wereldwijde toonaangevende leverancier van draagbare telefoons, zegt Mala Chandra, vice-president van de afdeling softwaretoepassingen en -architectuur in de Personal Communications Sector van Motorola. Dankzij de draagbare telefoon heeft de mens opnieuw een persoonlijke kracht gevonden die een nooit eerder geziene mobiliteit mogelijk heeft gemaakt en die ervoor gezorgd heeft dat men van overal ter wereld zaken kan doen. Agfa Monotype is een fontbedrijf met ongeëvenaarde ervaring in de ondersteuning van alle talen die in de wereld gesproken worden. Daardoor kan het aan onze vereisten op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en taalondersteuning voldoen.

Motorola bekwam een licentie voor een gepersonaliseerde Chinese letterset met een kalligrafisch karakter. Het font bevat een Latijnse subset voor communicatie in Noord-Amerikaanse of West-Europese talen. Dit 'single scalable font' levert voor toestellen met een beperkte geheugencapaciteit, zoals draagbare telefoons, voordelen op die bitmapped fontdata niet kunnen bieden. Bitmapped fonts zijn niet schaalbaar. Dit betekent dat er meerdere versies nodig zijn van hetzelfde font om de klant de mogelijkheid te bieden te kiezen uit verschillende tekstgroottes.

Motorola heeft ook een licentie bekomen voor iType, de font engine van Agfa Monotype die gebaseerd is op TrueType® en OpenType® font formats met industriestandaarden. Via iType kan men snel schaalbare karakters genereren met een onbeperkte grootte. Fabrikanten en ontwikkelaars van over de hele wereld hebben een licentie voor iType, waardoor de technologie ingebouwd kan worden in miljoenen toestellen voor digitale communicatie. Door de integratie van iType in toestellen met een beperkt geheugen, zoals draagbare telefoons en settop boxes, kunnen de OEMs efficiënte producten bouwen die zeer leesbare tekst produceren. Naast de meer dan 1300 TrueType lettertypes, compacte stroke-based fonts en de WorldType® meertalige Unicode-compatibele fonts van Agfa Monotype, kunnen de ontwikkelaars kiezen uit een selectie fonts die perfect zijn afgestemd op de optimale weergave van tekst op draagbare telefoons en andere toestellen met een lage resolutie en een beperkt geheugen.

Over Motorola
Motorola Inc. (NYSE:MOT) is een internationale leidinggevende leverancier van geïntegreerde communicatie en elektronische oplossingen. In 2002 bedroeg de omzet 26,7 miljard dollar. Motorola is een corporate citizen met een gezonde bedrijfsethiek en is een pionier in de ontwikkeling van technologieën die voorwerpen intelligenter maken waardoor het leven van de mensen eenvoudiger wordt. Deze traditie wordt nog steeds in ere gehouden in het bedrijf dat dit jaar 75 jaar bestaat. Meer informatie op www.motorola.com.

Over Agfa Monotype Corp. Het hoofdkwartier van Agfa Monotype ligt in Wilmington, Massachusettes. Het bedrijf heeft afdelingen in het Verenigd Koninkrijk, Japan en China en is gespecialiseerd in fonts en fonttechnologieën voor grafici, ontwikkelaars en OEMs. Het bedrijf is ook een vernieuwer in kleur en screening technologieën voor OEM partners. Agfa Monotype is een dochteronderneming van Agfa Corp. dat zijn hoofdkwartier heeft in Ridgefield Park, New Jersey en is een onderdeel van de Business Group Graphic Systems van Agfa.

De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie, cinefilm en consumer imaging.
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2002 een omzet van 4,683 miljard euro tot stand gebracht.
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com.

Meer informatie over Agfa Monotype en zijn producten vindt u op de websites van het bedrijf www.agfamonotype.com, www.fonts.com, en www.agfamonotype.co.uk.

Alle merknamen zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Einde van het bericht

Contact:

Johan Jacobs
Agfa-Gevaert
Corporate Press Relations Manager Tel.: ++32 (0)3/444.80.15 Fax: ++32 (0)3/444.79.84

Bron: Euronext Brussels
Provider: Euronext Brussels