---
ARC bestempelt Manhattan Associates als nummer 1 van WMS-leveranciers voor tweede opeenvolgende jaar
---
Blijvende groei van marktaandeel en omzet houdt bedrijf aan de top
Utrecht, 13/05/2003

Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH), wereldwijd marktleider in supply chain execution (SCE)-oplossingen, heeft aangekondigd dat marktonderzoeker ARC Advisory Group het bedrijf bestempelt als de nummer 1-leverancier van warehousemanagement-systemen (WMS) ter wereld. De jaarlijkse studie, "Warehouse Management Systems Market Analysis and Forecast Through 2007", levert een complete beoordeling van de WMS-markt. De cijfers over marktaandelen werden afgeleid van omzetten uit softwarelicenties en diensten. Manhattan Associates krijgt de onderscheiding van belangrijkste WMS-leverancier ter wereld voor het tweede jaar op rij, een indrukwekkende verwezenlijking gezien de harde en gefragmenteerde markt.

"In de huidige economische omstandigheden willen bedrijven oplossingen die een snel, tastbaar rendement opleveren", zegt Manhattan Associates' president en CEO Richard Haddrill. "Even belangrijk is dat bedrijven erop moeten kunnen vertrouwen dat hun investeringen gedaan worden bij organisaties die voldoende sterk en visionair zijn om hen te leiden naar langetermijnsucces. Onze rangschikking in de studie van ARC demonstreert onze onbetwiste leiderschapspositie, ons vermogen om een oplossing te bieden voor de huidige uitdagingen van klanten en onze duidelijke visie om tegemoet te komen aan de toekomstige supply chain-behoeften van organisaties."

Manhattan Associates verwierf de nummer 1-plaats in de rangschikking door de beste score te halen in elk van de volgende categorieën:
- leidinggevende leverancier van WMS-software en -diensten;
- tier 1-markt;

- tier 3-markt;

- algemene kleinhandel;

- hightech-productiesector;

- productie van verpakte consumentengoederen;

- productie van voedingswaren en dranken;

- Noord-Amerikaanse markt.

De studie van ARC zegt ook dat Manhattan Associates de belangrijkste best-of-breed-leverancier is van warehousemanagement-systemen in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika).

"Manhattan Associates is vanwege zijn blijvende groei en winstgevendheid momenteel de lieveling van Wall Street-analisten die de supply chain management-markt volgen", aldus Steve Banker, directeur Supply Chain Solutions bij ARC en auteur van het onderzoek. "Het marktleiderschap en de financiële stabiliteit van het bedrijf maken dat het op meer shortlists van gebruikers staat dan andere leveranciers in de markt. Voorts heeft de onderneming haar aanwezigheid in Europa gevoelig versterkt tijdens het afgelopen jaar."

Over ARC Advisory Group en de studie
De studie van ARC, getiteld "Warehouse Management Systems Market Analysis and Forecast", levert een complete beoordeling van de WMS-markt. Onderwerpen zoals marktgrootte, segmentatie, vooruitzichten, sectorstructuur, marktaandelen van leveranciers en belangrijke issues die de toekomst zullen beïnvloeden van de WMS-markt worden uitvoerig weergegeven. Informatie werd ingewonnen via interviews met meer dan 60 WMS-leveranciers ter wereld en via onderzoek van publieke gegevens die de Securities Exchange Commission vereist. Cijfers over marktaandelen worden afgeleid van inkomsten uit softwarelicenties en diensten. Omzetten uit hardware heeft ARC niet meegenomen in dit onderzoek.

ARC Advisory Group levert diensten voor strategische planning en beoordeling van technologie aan toonaangevende productiebedrijven, nutsbedrijven, wereldwijde logistieke leveranciers en producenten van software en oplossingen over de hele wereld. Of het nu gaat om de grootste
1.000 bedrijven ter wereld of om kleine start-ups, ARC heeft voor hen de strategische kennis die ze nodig hebben voor succes in de technologiegestuurde economie van vandaag. Voor meer informatie over ARC kunt u een e-mail sturen naar mflynn@arcweb.com of surfen naar www.arcweb.com.

---
END

---
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution-oplossingen. Het bedrijf maakt operationele uitmuntendheid mogelijk door real-time-samenwerking, -uitvoering en -optimalisatie. Manhattan Associates' oplossingen combineren de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en vakkennis om de prestaties, rendabiliteit en
concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 870 klanten verspreid over meer dan 1.300 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com.
Jan Heijblom
Sales Manager Benelux
Manhattan Associates
T: +31 30 214 3000
E: jheijblom@manh.com
Claudia Mairböck
NewsEngine PR
T: +31 20 567 21 70
E: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0029-28EFF6