Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg pakt wildplakken aan

Het stadsdeel pakt het wildplakken in Zeeburg aan. Om de wildplakker te weren is de campagne `Wildplakken aangepakt!' gestart. De Milieupolitie voert de controles zodanig op dat de wildplakker geen vrij spel meer heeft in Zeeburg.

Boete
"Naast het beboeten van de wildplakker, zullen we de schoonmaakkosten verhalen op de bedrijven die opdracht geven voor illegaal plakken van reclameposters", zegt stadsdeelwethouder Jan Hoek van openbare ruimte. Aan de hand van bedrijfsnamen en aangeprezen producten of evenementen wil Zeeburg de eigenaren van de posters achterhalen. In ieder geval kan de wildplakker rekenen op een boete van minimaal 200 euro. De campagne is dan ook bedoeld om zowel de wildplakker als zijn opdrachtgever in te laten zien dat het volplakken van Zeeburg niet lonend is.

Schoonspuiten
Naast het hard optreden tegen wildplakkers en hun opdrachtgevers, vindt stadsdeel Zeeburg het erg belangrijk dat illegaal geplakte posters zo snel mogelijk worden verwijderd. In de komende tijd kunt u daarom vaak schoonmakers zien in de straten van Zeeburg. Op aanwijzing van de Milieupolitie rukt de schoonmaakploeg uit, gewapend met hogedrukspuit.

Klachten
De Milieupolitie ontvangt regelmatig klachten van Zeeburgers, volgens Edwin Ringeling, coördinator van de Milieupolitie. Hij weet dat veel bewoners en ondernemers zich vreselijk ergeren aan het ontsierde uiterlijk van hun straat. Ringeling: "We willen dat onze actie de wildplakker afschrikt, evenals zijn opdrachtgevers. Ze moeten weten dat hun illegale praktijk hen duur komt te staan. Voortaan kunnen ze beter Zeeburg mijden, want het is ons menens."

Melding
"Meldingen van Zeeburgers zijn zeer welkom", zegt Ringeling van de Milieupolitie. "Met de medewerking van bewoners en ondernemers kunnen we de wildplakkers buiten ons stadsdeel houden."

Hoe kunt u een melding doen?
Op vier manieren kunt u een melding doen over het wildplakken in Zeeburg:

* Telefoon: gratis nummer 0800 9332874 of (020) 608 03 11
* Fax: (020) 694 89 13

* E-mail: wildplakken@zeeburg.nl

* Brief: Stadsdeel Zeeburg, afdeling Handhaving, actie Wildplakken, Antwoordnummer 10412, 1000 RA Amsterdam (postzegel is niet nodig).

Milieupolitie verhuisd
De Milieupolitie Zeeburg heeft de Stadsdeelwerf verlaten om midden in haar werkomgeving te zijn. Ze is daarom een kantoor betrokken in de Indische Buurt. Het kantoor is ingericht voor flexibel gebruik door zeven medewerkers.

Postadres: Milieupolitie Zeeburg, Borneostraat 38, 1094 CL Amsterdam. Telefoon: (020) 608 03 11 of gratis nummer 0800 933 28 74 Fax: (020) 694 89 13
E-mail: milieupolitie@zeeburg.nl