Stadsdeel Zeeburg

Ter inzage: woonbotenbeleid

De vigerende Nota woonbotenbeleid dateert uit 1996 en is toe aan vernieuwing. Een eerdere poging in 2001 leidde niet tot de gewenste besluitvorming. Daarop is in een interactief proces met de woonbootbewoners de hele materie opnieuw in discussie gebracht. Dat heeft geleid tot de nieuwe conceptnota, die u hier kunt inzien.

U kunt tot dinsdag 27 mei schriftelijk reageren door een mail te sturen naar mailto:info@zeeburg.nl o.v.v. 'Woonbotennota'. Mondelinge reacties kunnen gegeven worden op de inspraakavond op 12 mei 2003, vanaf 20.00 uur op het stadsdeelkantoor.

Hoofdpunten van het beleid zijn:

* Woonboten worden opgenomen in de bestemmingsplannen, dit maakt maatwerk, onder andere qua omvang en soort boot, mogelijk.
* Aan de woonbotennota wordt een ligplaatsenkaart gekoppeld. Op de ligplaatsenkaart staan alle boten die in Zeeburg met een vergunning liggen. De ligplaatsenkaart regelt de positie van vergunde boten die nog niet in een bestemmingsplan zijn opgenomen.
* Bij het verplaatsen van boten zal standaard gewerkt worden met een verplaatsingsregeling die rechten en plichten van woonbootbewoners en stadsdeel ten aanzien van die specifieke verplaatsing regelt.
* De huidige standaard regeling voor vervanging en verbouwing wordt losgelaten en de nieuwe regeling wordt gekoppeld aan de mogelijkheden van het bestemmingsplan.Welstand blijft een daarbij een criterium. De huidige welstandseisen behoeven echter aanpassing.

* De mogelijkheden voor een wachtlijstregeling, een passantenregeling en een register van afwezigheid zullen worden onderzocht en desgewenst ingevoerd.

* Het stadsdeel zal actief bijdragen aan kwaliteitsbevorderende stedelijke ontwikkelingen m.b.t. woonboten - onverlet de eigen bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het stadsdeel - bijvoorbeeld op het gebied van monumentale schepen en welstandsbeleid.

Helaas was het nog niet mogelijk om de ligplaatsenkaart op deze pagina te publiceren. Deze is vanaf maandag 28 april in te zien op het stadsdeelkantoor en zal op de inspraakavond ook aanwezig zijn.