XS4ALL

XS4All start pilot mobiele e-maildiensten

Aankondiging XS4ALL
13 mei 2003

XS4ALL start vandaag, in samenwerking met KPN Mobile en Nokia, een betaalde pilot op het gebied van mobiele e-maildiensten. De proef duurt ongeveer drie maanden. Tijdens de pilot wil XS4ALL de behoefte onderzoeken aan mobiele e-maildiensten voor zowel de particuliere als voor de zakelijke markt. KPN Mobile verzorgt het netwerkgedeelte door middel van GPRS en XS4ALL biedt de e-mailfunctionaliteiten.

Deelnemers gezocht
Aan de pilot kunnen maximaal 300 mensen deelnemen, waarvan maximaal 150 klanten van XS4ALL.
Deelnemers aan de pilot kunnen gedurende drie maanden kennis maken met geïntegreerde dienstverlening op het gebied van mobiele e-mail. Alle deelnemers kunnen tijdens de proef beschikken over het nieuwe Nokia 6800-toestel.

Om deel te nemen aan de pilot dient u:

- gebruik te maken van POP-mail van XS4ALL

- een mobiel abonnement te gebruiken van KPN Mobile
- eenmalig naar Rotterdam of Utrecht te reizen, waar u de Nokia 6800 en bijbehorende instructies krijgt

- twee maal een vragenlijst in te vullen via internet U kunt zich direct aanmelden voor deze pilot via
http://www.xs4all.nl/diensten/gprs/pilot.html.

Kosten van de pilot
Tijdens de pilot testen KPN en XS4ALL verschillende business modellen voor de zakelijke markt en voor de professionele consument. Deelname aan de pilot zal (afhankelijk van de hoeveelheid verbruikte data en het business model dat wordt getest) tussen EUR 8,- en EUR 20,- per maand kosten. De deelnemers krijgen het nieuwe Nokia 6800 toestel gratis in bruikleen, en kunnen 3 maanden lang ervaren wat het betekent om overal e-mail te kunnen ontvangen én versturen. Aan het eind van de test-periode krijgen deelnemers aan de pilot u als dank bovendien een prachtig cadeau.

GPRS staat voor General Packet Radio Service. Het biedt een vaste dataverbinding via een mobiele telefoon. De gebruiker is onbeperkt verbonden met internet en betaalt uitsluitend voor het aantal ontvangen en verzonden bytes. GPRS is uitermate interessant om e-mail te ontvangen en te verzenden.

Meer informatie en de meestgestelde vragen vindt u op: http://www.xs4all.nl/diensten/gprs/pilot.html