Politie Twente

dinsdag 13 mei 2003

Integrale hennepcontrole Enschede-West

De politie Twente, afdeling Enschede-West hield gisteren in samenwerking met het JIB, de woningbouwvereniging en Essent een hennepcontrole in Stadsveld en omgeving. Woningen waar vermoedelijk een hennepkwekerij aanwezig was, werden gecontroleerd.

Resultaten

In totaal werden 15 woningen gecontroleerd: In drie woningen werd een kwekerij aangetroffen. Deze zijn direct ontmanteld, de aangetroffen planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaren is proces-verbaal opgemaakt. In drie woningen werd apparatuur en materiaal voor een kwekerij aangetroffen. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en direct vernietigd. De eigenaren deden vrijwillig afstand van hun spullen. In twee woningen werden losse planten aangetroffen. Deze zijn direct vernietigd. De 'kwekers' kwamen er met een waarschuwing vanaf. In totaal werd er zo'n 13 kilo marihuana in beslag genomen met een straatwaarde van ongeveer E 30.000,-. Essent constateerde dat bij een aantal panden illegaal stroom werd afgenomen, hiervan is aangifte gedaan.

Integrale controle
De controle werd gehouden in het kader van het speerpuntenbeleid van de politieafdeling Enschede-West. Uit de wijkscans van de politie komt naar voren dat buurtbewoners overlast ondervinden van hennepkwekerijen. Met de hennepcontrole pakken politie, justitie en de woningbouwvereniging de overlast aan. Door integraal op te treden wordt snel resultaat bereikt. Justitie pakt de vervolging van de verdachten op. De woningbouwvereniging krijgt zicht op wat er met hun woningen gebeurt. Huurders worden hierop aangesproken.

Voor meer informatie contact opnemen met: Tanja Rijsman
Districtsvoorlichter Zuid-Twente Telefoonnummer: 053 455 55 68


---- --