KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Advies aanvraag ontheffing wedstrijden

5/13/2003

Vanochtend heeft het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij op verzoek van het Sectorbestuur Paarden ontheffing verleend voor het CH Eindhoven en het NK Dressuur te Nijmegen. Vanaf het moment dat het evenementenverbod geldt is de KNHS met een sterke lobby bezig voor de gehele paardensector om te komen tot een versoepeling van het evenementenverbod. De lobby was en is nog steeds gericht op een verruiming van alle wedstrijden, klein en groot en in het gehele land. Tot op heden hebben we een aantal versoepelingen kunnen bewerkstelligen en wij blijven ons inzetten voor een verdere verruiming.

Graag wil de KNHS het volgende advies afgeven aan wedstrijdorganisaties. Wedstrijdorganisaties hebben de mogelijkheid om individueel schriftelijk ontheffing aan te vragen bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

* wedstrijden/evenementen met publiek dienen plaats te vinden buiten het Beschermingsgebied/Toezichtsgebied Gelderse Vallei-Beneden-Leeuwen, Nederweert, Echt en Zundert. Voor een beschrijving van de gebieden:
http://www.minlnv.nl/infomart/dossiers/vogelpest/. Wedstrijden/evenementen met publiek dienen een nationaal cq. internationaal karakter te hebben.

In de brief naar het Ministerie dient benadrukt te worden dat de risicos voor besmetting minimaal zijn en er dient aangegeven te worden welke maatregelen (bv. eisen hygiëne) worden genomen om besmettingsgevaar tegen te gaan.

De brief kan gericht worden aan:
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij De heer dr. C.P. Veerman
Postbus 20401
2500 EK DEN HAAG

Bron: KNHS