Akzo Nobel

Paul Bremer verlaat de Raad van Commissarissen van Akzo Nobel

Arnhem, 13 mei 2003 Akzo Nobel N.V. heeft vandaag aangekondigd dat de heer L. Paul Bremer III, volgend op het aanvaarden van een hoge Amerikaanse overheidspost, zijn functie als lid van Akzo Nobels Raad van Commissarissen heeft neergelegd.

Paul Bremer is door President Bush benoemd als zijn afgezant in Irak, waar hij leiding gaat geven aan het door Amerika aangestuurde Office of Reconstruction and Humanitarian Assistance (ORHA). De Amerikaanse regelgeving met betrekking tot tegenstrijdigheid van belangen schrijft voor dat de heer Bremer afstand moet doen van al zijn bestuurlijke functies.

Aarnout Loudon, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Akzo Nobel: Ik vind het erg jammer Paul Bremer te zien vertrekken, maar gezien het verzoek van President Bush, kunnen we niet anders dan zijn terugtreden aanvaarden. De heer Loudon sprak tevens zijn erkentelijkheid uit voor de waardevolle bijdragen die de heer Bremer aan Akzo Nobel heeft geleverd.

Paul Bremer was sinds1997 lid van de Raad van Commissarissen van Akzo Nobel, en sinds oktober 2002 lid van Akzo Nobels Nomination and Remuneration Committee.

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343

© 2002 Akzo Nobel nv / Conditions of Use