Nieuwsbericht

dinsdag, 13 mei 2003, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen
Alkmaar, dinsdag 13 mei 2003.
Dinsdagmiddag kort na 12.00 uur werd het stoffelijk overschot van de 34-jarige Richard Degeling uit Hoorn aangetroffen in het water van het Noordhollandskanaal, ter hoogte van de Eilandswal. Omstanders zagen het stoffelijk overschot drijven en belden de politie. Al snel werd duidelijk het Richard Degeling betrof. Richard verliet in de avond van 4 mei j.l. de zorginstelling in Schoorl waar hij verbleef. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen. Via verschillende media werden oproepen gedaan aan lezers, kijkers en luisteraars om uit te zien naar de vermiste persoon. Hierop werd door tientallen personen gereageerd, echter geen van deze tips leidde tot het vaststellen van de verblijfplaats van hem. Over de plaats en de wijze waarop hij te water is geraakt is niets bekend. Er zijn geen sporen aangetroffen die wijzen in de richting van een eventueel misdrijf.

Agent mishandeld
Alkmaar, maandag 12 mei 2003.
Maandagavond omstreeks 19.15 uur werd een agent door een tot nu toe,onbekende man mishandeld. De agent schreef een bekeuring uit op het Verdronkenoord omdat een bestelbus daar ruim twee uur fout geparkeerd stond. Op het moment dat de agent de bekeuring uitschreef kwam de bestuurder van de auto ter plaatse. Nadat hij enkele beledigingen had geuit sloeg hij de agent tegen het hoofd en verdween hierna in een café aan het Verdronkenoord. Toen agenten enkelen minuten later het café betraden om de man aan te houden bleek hij te zijn verdwenen. Een onderzoek naar zijn identiteit wordt ingesteld.

Motorrijder gewond na aanrijding.
Akersloot, maandag 12 mei 2003.
Maandagavond vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor op de kruising Geesterweg, Roemersdijk, Meerweg. De bestuurster van een personenauto, een 23-jarige vrouw uit Heiloo reed over de Meerweg en verleende op de eerder genoemde kruising geen voorrang aan een 44-jarige motorrijder uit Heemskerk. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de motorrijder gewond aan zijn schouder en nek. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, dinsdag 13 mei 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 46-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Willem de Zwijgerlaan. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 680 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, maandag 12 mei 2003.
Maandagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Oosttangent waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 37
Aantal overtredingen: 16
Hoogst gemeten snelheid: 78 km/u.

NOORDKOP

Bromfietser ernstig gewond na ongeval
Den Helder, maandag 12 mei 2003.
Maandagmiddag raakte een 17-jarige bromfietser uit Den Helder ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Langevliet tussen de Van Foreestweg en de Middenvliet. De bromfietser reed over het fiets pand van deze weg toen hem geen voorrang werd verleend door de bestuurder van een bestelwagen, een 34-jarige man uit Nieuw Weerdinge. Deze bestuurder verliet met zijn auto het erf van een boerderij en merkte de bromfietser niet op. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietser verschillende botbreuken en een hersenschudding op liep. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder en daar opgenomen. Zijn bromfiets werd volledig vernield.

Verkeerscontroles
Anna Paulowna, Nieuwe Niedorp en Middenmeer, maandag 12 mei 2003. Maandag werden op verschillende plaatsen in bovengenoemde dorpen verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controle werden 15 bestuurders van personenauto's bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Daarnaast werden twee bestuurders bekeurd omdat de kentekenplaat van hun auto niet duidelijk zichtbaar was aangebracht.

Schuur uitgebrand.
Den Burg, dinsdag 13 mei 2003,
In de nacht van maandag op dinsdag, kort na middernacht werd brand ontdekt in een schuur achter een woning aan de Weverstraat. Het schuurtje is in gebruik als sleutelruimte voor bromfietsen. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Een technische oorzaak lijkt niet waarschijnlijk omdat er geen stroomvoorziening aanwezig was. De schuur werd volledig door de brand vernield. Hoe groot de schade is kan nog niet worden vastgesteld.

Rijden onder invloed van alcohol.
Den Cocksdorp, dinsdag 13 mei 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 48-jarige bestuurder van een personenauto uit De Cocksdorp aangehouden op de Muyweg. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 380 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Na zijn verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole
Den Helder, dinsdag 12 mei 2003.
Maandagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Schoolweg waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 5
Hoogst gemeten snelheid: 92 km/u.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Enkhuizen/Grootebroek, maandag 12 mei 2003.
Maandagmiddag is er van 13.15 uur tot 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Provincialeweg in Enkhuizen en de Bedrijfsweg in Grootebroek. In deze periode zijn vijf bekeuringen gegeven aan automobilisten die zonder gordel reden en twee aan auto's met een aanhangwagen die ondeugdelijk was bevestigd.
Zwaagdijk, dinsdag 13 mei 2003.
Dinsdagochtend is er van 8.15 uur tot 9.45 uur een algemene verkeerscontrole geweest langs de Zwaagdijk in Zwaagdijk. In die periode zijn er twee snelheidsovertreders betrapt, één automobilist reed zonder gordel en één bromfietser had zijn helm niet goed op gezet.

Auto's gestolen
Hoogkarspel, dinsdag 13 mei 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag is er een bestelbus gestolen vanaf de Fluter in Hoogkarspel. Het betreft een witte Volkswagen Bestel met het kenteken VK-56-YJ.
Hoorn, dinsdag 13 mei 2003.
Tussen maandag 20.00 uur en dinsdag 9.00 uur is er een auto gestolen vanaf de Dukaat in Hoorn. Het betreft een grijze Renault 21 met het kenteken DZ-BH-84.

Motorfiets gestolen
Zwaag, dinsdag 13 mei 2003.
Tussen maandag 23.00 uur en dinsdag 8.30 uur is er een motorfiets gestolen vanaf het Ridderspoor in Zwaag. Het betreft een blauwe Yamaha YZF-R6 met het kenteken MB-XF-93. De motor is ongeveer 12.000 euro waard.