Gemeente Tiel


Sanering Binnenhoek vertraagd

Maandag 12 mei 2003 zou Mourik Groot-Ammers B.V. beginnen met de sanering van het terrein tussen de Binnenhoek en de Grotebrugse Grintweg. Zowel de grond als het grondwater is hier verontreinigd. De grondwaterzuivering kan echter nog niet beginnen. Er is bezwaar aangetekend tegen het verlenen van de vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer voor de oprichting van de
grondwaterzuiveringsinstallatie. Dit levert geen vertraging op voor de bouw van de woningen.

Bezwaarde heeft bij de Raad van State een beroep ingediend met het verzoek om voorlopige voorziening. Dit betekent dat de Raad van State gevraagd wordt een uitspraak te doen over het bezwaar. Tijdens deze procedure mogen er geen activiteiten plaatsvinden die leiden tot het plaatsen van de installatie. Ook mogen er geen andere handelingen worden verricht in verband met de grondwaterzuivering. Wanneer de Raad van State een beslissing neemt, is niet te zeggen. De gemeente heeft erop aangedrongen de beslissing spoedig te nemen.

De start van de bouw van de woningen is niet afhankelijk van de grondwatersanering. De sanering kan ook tijdens de bouw plaatsvinden. De vertraging in de sanering heeft dus geen gevolgen voor de bouw.

De "droge" sanering, het afgraven en afvoeren van vervuilde grond en de aanvoer van "schone" grond, kan wel doorgaan. Deze sanering start in de loop van deze week of begin volgende week.