Openbaar Ministerie

Amsterdam, 13 mei 2003

OM in hoger beroep tegen vonnis Boonstra

Het OM gaat in hoger beroep tegen het vonnis in de zaak Boonstra, nu het zich niet kan verenigen met de vrijspraak van het gebruik van voorwetenschap ten aanzien van de Endemol transactie.

Het OM kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank dat een aantal aspecten van de Endemol transactie niet als opmerkelijk dienen te worden beschouwd.

Tevens is het OM het er niet mee eens dat de rechtbank voor de bewijsvoering geen rekening heeft gehouden met de verklaringen van Boonstra zelf, die naar het oordeel van het OM ontoereikend zijn. Het OM kan zich ook niet verenigen met de beslissing van de rechtbank om af te zien van het geven van een bevel tot verschijning ter terechtzitting teneinde Boonstra te horen over de zaak en hem te confronteren met het belastende materiaal uit het dossier.

Daarnaast zijn in de visie van het OM de door de rechtbank vastgestelde feiten en omstandigheden dermate belastend dat het gerechtvaardigd wordt geacht deze zaak aan een hoger rechtscollege voor te leggen.