Ingezonden persbericht

Unisys en Infra Design introduceren Unisys Mortgage Processing Services Benelux

Schiphol-Rijk, Naarden, 13 mei 2003 - Unisys Nederland en het Nederlandse softwarebedrijf Infra Design introduceren de Unisys Mortgage Processing Services Benelux. Dit Business Processing Outsourcing-initiatief (BPO) biedt een complete dienstverlening voor het beheer van alle hypotheekprocessen voor banken en financiële dienstverleners in de Benelux. De dienst omvat een uitgebreide reeks van services, waaronder het overnemen van personeel, het rationaliseren van faciliteiten, het optimaliseren van de kernprocessen, technologiemigratie, change-management, optimalisatie van standaardprocessen, call center-activiteiten en postkamerwerkzaamheden.

"De meeste banken en financiële dienstverleners maken gebruik van verschillende, uiteenlopende systemen en werkwijzen voor hypotheekverwerking, die vaak niet op elkaar aansluiten. Een Business Process Outsourcing-aanpak waarbij de risico's en investeringen gedeeld worden door de participanten, kan voorzien in de noodzakelijke dynamiek, levering, operationele efficiency, serviceverbetering en kostenreducties waar deze markt naar zoekt", zegt Peter van der Vlis, partner bij Unisys Global Financial Services in Nederland. "De dienst zal zich aanvankelijk richten op de ondersteuning van offerteaanvragen, account servicing en afhandeling. Daarbij worden de papieren verwerking, het call-center en internet ondersteund. De dienstverlening wordt vervolgens uitgebreid en geoptimaliseerd. Een effectief beheer van de activiteiten, geïntegreerd met een duurzame onderliggende IT-infrastructuur, is essentieel voor deze flexibele en schaalbare dienst en vormt het belangrijkste onderscheidende kenmerk van Unisys. De uitbreiding van de dienst biedt klanten schaalvoordelen en een verdere reductie van de kosten per eenheid. Door het administratieve proces rond hypotheken uit te besteden, kan de klant zijn concurrentiepositie verstevigen door betere klantenservice en het sneller op de markt brengen van producten. Zo bieden we een groeimogelijkheid voor de hypotheekmarkt."

Unisys heeft de Mortgage Processing Services Benelux ontwikkeld in nauwe samenwerking met Infra Design, één van de belangrijkste leveranciers van software voor financiële dienstverleners. Infra Design levert een flexibele, modulaire oplossing voor hypotheekverwerking waarbij de volledige levenscyclus van een hypotheek beheerd kan worden. Met de software van Infra Design worden meer dan een half miljoen hypotheken geadministreerd voor meer dan tien labels van ING Groep, ABN AMRO, Fortis, SNS reaal Groep en Friesland Bank.

Unisys Nederland en Infra Design benadrukken dat Business Process Outsourcing in het buitenland heeft geleid tot aanmerkelijke kostenbesparingen, het vrijkomen van kapitaal, betere serviceniveaus en operationele verbeteringen. BPO-partners bieden vooral schaalvoordelen die hen in staat stellen te investeren in het verbeteren van bedrijfsprocessen, softwareontwikkeling en expertise. Op deze manier kan hypotheekverwerking omgevormd worden van een cost center naar een profit centre.

Het initiatief in de Benelux bouwt voort op de wereldwijde strategie van Unisys voor BPO in de financiële sector. In de afgelopen zes maanden tekende Unisys BPO-contracten ter waarde van ruim 800 miljoen dollar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Azië. In deze gebieden beheert Unisys de bedrijfsprocessen voor een aantal grote verzekeraars en banken. In Australië verzorgt het bedrijf de hypotheekverwerking van RAMS Home Loans, de op één na grootste hypotheekverstrekker van het land. Unisys Insurance Services Ltd. (UISL) is in het Verenigd Koninkrijk de grootste leverancier van Managed Insurance Administration Services. Bij dit bedrijf worden onder meer de polissen van Abbey Life en Royal & SunAlliance verwerkt. Verder is IPSL (Intelligent Processing Services Ltd.), een joint venture van Unisys en drie grote Engelse banken, verantwoordelijk voor de verwerking van circa 70 procent van alle cheques in het Verenigd Koninkrijk.

###

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. Ruim 37.000 medewerkers in meer dan 100 landen helpen klanten bij het inspelen op marktkansen en het succesvol opereren in de wereldwijde economie. Het bedrijf biedt een breed portfolio van zakelijke oplossingen, dat gesteund wordt door expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, network services en beveiliging. Het portfolio wordt gecompleteerd door hoogwaardige servertechnologie en gerelateerde oplossingen. Unisys is actief in verschillende verticale markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, industrie en publieke sector. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.



Ingezonden persbericht