BMG NEDERLAND

Jim debuteert op nummer 1

De debuutsingle van Idols-finalist Jim, Tell Her, komt deze week binnen op de eerste plaats van zowel de Top 40 als de Mega Top 50. Het is in de geschiedenis van de Nederlandse hitlijsten slechts drie maal eerder voorgekomen dat een single op de eerste plek de hitlijsten binnenkomt. De laatste maal viel deze eer te beurt aan Jims Idols-collega Jamai, met zijn single Step Right Up.

Met Tell Her, een pakkende ballad geschreven door de Engelsman Ray Hedges (Boyzone, BeWitched), lost Jim tevens zijn vriend Jamai af op de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten. Ook in Engeland gebeurde dit in de hitlijsten met de singles van Idols-finalisten Will Young en Gareth Gates. Naast de reguliere versie van Tell Her bevat de single ook een instrumentale uitvoering van het nummer plus Jims cover van de hit Jessie van Joshua Kadison uit 1994.

Jim is de afgelopen weken volop in het nieuws geweest, in de aanloop naar de verschijning van zijn eerste single. Door zijn samenwerking met Mars is hij overal in Nederland op abris te zien. Daarnaast staan er verspreid door Nederland zon 4.500 levensgrote Jim-poppen in supermarkten en bij benzinestations. Later dit jaar verschijnt van Jim een compleet album.

Meer info over Jim: www.jimmusic.nl