BMG NEDERLAND

Ernst Daniel Smid bestormt Album Top 100

Ernst Daniël Smid, onder meer de sterpresentator van het populaire tv-programma Una Voce Particolare, is met zijn nieuwe cd Gevoel Van Geluk hoog binnengekomen in de Album Top 100. Een week na release staat het album van Smid op plaats 7. Een uitstekende prestatie van deze populaire zanger die hiermee eens te meer bewijst dat hij het grote publiek weet te interesseren voor vocaal georiënteerde muziek.

Op zijn nieuwe cd slaat Ernst Daniël Smid een verrassende weg in. Veel minder klassiek dan velen zullen verwachten, maar juist heel toegankelijk vertolkt hij 14 van de mooiste Nederlandstalige liedjes die ooit zijn geschreven. Door zijn karakteristieke stem en enkele verrassende arrangementen zal Smid velen recht in hart raken met deze songs, waaronder Het Kleine Café Aan De Haven, Pastorale en Vluchten Kan Niet Meer. Voor de twee laatstgenoemde liedjes werd Smid respectievelijk door Liesbeth List en Jenny Arean in duet ondersteund.

Sinds Ernst Daniël Smid in 1992 debuteerde met een eerste solo cd met Nederlandse chansons, heeft hij voortdurend in de schijnwerpers gestaan als zanger en later als tv-presentator. Daarnaast nam hij deel in diverse operas, operettes en musicals. Met zijn in 2001 uitgebrachte cd Una Voce Particolare, waarop Smid duetten zingt met Bekende Nederlanders die in het gelijknamige tv-programma hebben gezongen, besteeg hij eveneens de hitlijsten.