Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 13-05-2003 persberichten district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN IN GESTOLEN AUTO, Rotterdam/Heusden

Maandagavond is in de gemeente Rotterdam een 36-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden. Hij reed daar in de Mercedes personenauto die op 4 mei op de Parellelweg in Heusden was weggenomen van een 62-jarige inwoner van Veen. De verdachte is overgedragen aan het politieteam Heusden. De auto is inbeslag genomen. Vlak voor de kruising met de Polderweg voelde de bestuurder dat een andere auto achter tegen hem aan reed. Het slachtoffer stopte en stapte uit. Achter hem stond een auto met twee tot nog toe onbekende mannen. Eén van hen riep dat er niets aan de hand is. Het slachtoffer wilde echter toch foto`s nemen van de eventuele schade aan zijn auto. Toen hij de kofferbak van de auto opende zag hij ineens één van de mannen in zijn auto stappen en er mee weg rijden in de richting van de Polderweg, linksaf richting (Oud)Heusden. De andere man reedvervolgens met de auto die tegen hem aangereden was, ook weg in dezelfde richting.

VERDUISTERING, Drunen

Op verdenking van verduistering van aanzienlijke geldbedragen van haar Udense werkgever is maandagmiddag een 29-jarige Drunense aangehouden. Zij zou in 2002 en 2003 voor enkele tienduizenden euro`s hebben verduisterd. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERDACHTEN AUTOINBRAAK EN FIETSDIEFSTAL, `s-Hertogenbosch

Maandagavond zijn aan het Gaasterland in `s-Hertogenbosch twee jongens van 14 jaar oud uit Rosmalen en `s-Hertogenbosch aangehouden. Het tweetal wordt er van verdacht te hebben ingebroken in twee in de wijk Maaspoort geparkeerd staande auto`s. Ook hebben ze geprobeerd een fiets weg te nemen uit de tuin van een woning aan de Zilverspar. Beide knapen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

VERDACHTEN BEDRIJFSINBRAAK, `s-Hertogenbosch

Maandagavond zijn in een bedrijfspand aan de Zuid Willemsvaart in `s-Hertogenbosch twee Utrechtenaren van 19 en 20 jaar oud aangehouden. Hun aanwezigheid in het pand werd opgemerkt door een medewerker van de schoonmaakdienst die daarop meteen de politie alarmeerde. In het pand zijn aan enkele deuren braaksporen aangetroffen. De beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

BELEDIGING, Drunen

Een 17-jarige inwoner van Drunen is maandagmiddag aangehouden nadat hij een politieagent had beledigd. Tegen de knaap is proces-verbaal opgemaakt. Hij liep met een achttal jongeren op de Dilleburgstraat en stak duidelijk zichtbaar de bekende middelvinger op in de richting van de agent.

GETUIGE GEZOCHT, Den Bosch

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei er zijn vernielingen aangericht aan een langs de parallelweg van de Kooikersweg in `s-Hertogenbosch geparkeerd staande personenauto. De voorruit, de achterruit en een linker zijruit werden ingeslagen. Er werden deuken in het dak en het rechter voorportier geschopt. Verder is er met een scherp voorwerp gekrast in de motorkap en de gehele linkerzijde van de auto. Uit onderzoek is gebleken dat die vrijdagavond, mogelijk ten tijde van de vernielingen, een man voor de flat heeft staan zwaaien. Het vermoeden bestaat dat deze man getuige is geweest. Het betreft een man, leeftijd ongeveer 35 jaar, fors postuur, tussen 1.85 en 1.90 meter lang. Hij had een volle bos donkerblond krullend haar. Het jeugdteam van de politie in Den Bosch wil graag met deze man in contact komen. Tel. 0900-8844.