Vereniging FME-CWM

Keywords:


Nieuwe website www.dunneplaat-online.nl helpt ondernemers innoveren



ZOETERMEER 13 MEI 2003 - Op dinsdag 20 mei a.s wordt om 13.00 uur bij de Federatie Dunne Plaat, Einsteinbaan 1 in Nieuwegein, de nieuwe website www.dunneplaat-online.nl gelanceerd. Op deze internetsite is alle kennis bijeengebracht op het gebied van verbindingstechnologieën om dunne platen (metaal van 0,3 tot 3 mm dikte) met elkaar te verbinden of om platen aan buizen vast te maken.

Het doel van het project is middelgrote en kleine ondernemingen op een praktische manier te informeren over innovatieve verbindingstechnologieën. Zo kunnen ondernemers in de plaatverwerkende industrie er via een gebruikersvriendelijk keuzeprogramma zelf gemakkelijk uitzoeken welke technologie in een bepaald geval aanbeveling verdient.

De internetsite en het proceskeuzeprogramma zijn het resultaat van een kennisoverdrachtproject over verbindingstechnologie voor dunne plaat. Het project is opgezet door de Vereniging FME-CWM in samenwerking met het Netherlands Institute of Metal Research (NIMR), TNO, het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), het Hechtingsintstituut, Syntens en de Federatie Dunne Plaat.

Onmiddellijk na de officiële inwerkingstelling van de website, wordt een toelichting gegeven op het gebruik van de website en op de werking van het keuzeprogramma.

Het volledige programma en een route beschrijving vindt u op www.dunneplaat-online.nl

Nooit voor de redactie (