Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-05-2003 2e persbericht van dinsdag 13 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Op de Trompstraat is dinsdag om 13.30 uur een 77-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij had gedronken. De ademanalyse mislukte en daarom is een bloedproef genomen. Het rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Dinsdagmorgen zijn op twee locaties in Eindhoven roodlichtcontroles gehouden. Op de Wolvendijk en de Aalsterweg zijn in totaal 36 verkeersdeelnemers bekeurd omdat ze door rood reden.

Eindhoven: Auto-inbrekers aangehouden
Op de Spinnerstraat zijn dinsdag om 13.45 uur twee Eindhovenaren van 19 en 24 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat getuigen hadden gemeld dat twee mannen inbraken in een auto op de Prof. dr. Dorgelolaan. Ze sloegen een ruit van de auto in. De politiemensen die ter plaatse kwamen zagen de twee mannen weglopen en ze konden de twee verdachten na een achtervolging aanhouden. De twee Eindhovenaren zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles

- Dinsdag tussen 9.00 en 11.30 uur is op de Burgemeester van Houtlaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 599 voertuigen reden er 16 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De snelste reed 71 km/u.


- Op de Uiverlaan is tussen 13.25 en 15.30 uur gecontroleerd. 1612 voertuigen passeerden de radarapparatuur en 67 deden dat te snel. De snelste reed 83 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Geldrop: Hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast In een woning aan de Admiraal Byrdstraat is dinsdag rond 11.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. Dat gebeurde nadat de onderburen wateroverlast hadden, er was een lekkage. Op twee slaapkamers van de bovenwoning was een hennepkwekerij ingericht met in totaal 158 planten. De planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. De stroom werd illegaal afgetapt. De energieleverancier is gewaarschuwd. De 33-jarige bewoner is aangehouden en wordt gehoord.