Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (13/5)

OOSTERHOUT, dinsdag 13 mei 2003

Sigaretten buitgemaakt bij inbraak
ALMKERK: In de nacht van dinsdag 13 mei is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een winkel aan de Voorstraat. De nog onbekende daders kwamen de winkel binnen door met een tegel de ruit van de toegangsdeur te vernielen. Vervolgens is er uit de winkel een partij rookwaren gestolen. Omwonenden belden de politie, die binnen enkele minuten ter plaatse was. De daders waren op dat moment al gevlucht. Een politiehond heeft nog de vluchtweg van de daders nog gevolgd, doch raakte het spoor op een gegeven moment bijster. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed
KAATSHEUVEL: De politie betrapte op de Oudevaert een 52-jarige inwoner van Kaatsheuvel op het rijden onder invloed. Hij viel bij een routinecontrole door de mand. Een ademanalyse gaf een uitslag van 295 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Hij kreeg een boete van 190,- en hij kreeg een rijverbod opgelegd. Dit gebeurde op dinsdag 13 mei omstreeks 01.30 uur.

Bonnen bij autogordelcontrole
RIJEN: Op maandagmiddag 12 mei om 13.45 uur hield de politie een autogordelcontrole op de Julianastraat in Rijen. In totaal werden acht automobilisten gecontroleerd. Vier van hen waren in overtreding omdat ze geen autogordel droegen. Zij kregen een bekeuring van 40,-

Politie bekeurt fout parkeerders
RIJEN: Dinsdagochtend 13 mei bekeurde de politie fout parkeerders. Op het Anna Frankplein in Rijen kregen 14 automobilisten een bon. De reden van de bekeuring was dat ze hun auto`s hadden geparkeerd op de aanwezige groenstrook. Dit koste elke overtreder 40,-

Agressieve man opgepakt
GEERTRUIDENBERG: De politie arresteerde op maandagavond 12 mei omstreeks 22.00 uur een 26- jarige man. De man heeft geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland. De aanhouding volgde kort nadat hij personeel van een benzinestation met de dood had bedreigd. De man kwam meerdere keren per dag bij het benzinestation om gebruik te maken van de toiletten en water te drinken. Hij maakte dus eigenlijk de shop tot zijn verblijfplaats. Om die reden was hem de toegang tot de shop ontzegd. Toen de man, ondanks het verbod, toch binnenkwam werd hij daarover aangesproken door het dienstdoende personeel. De man uitte daarop bedreigingen en zei dat hij de twee pompbedienden dood zou steken. Omdat de twee pompbedienden zich in een beveiligde ruimte bevonden is er verder niets gebeurd. Natuurlijk waren ze erg geschrokken en belden meteen de politie. De politie arresteerde de verdachte korte tijd later. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie pakt autodief op
WAALWIJK: Op de St. Antoniusstraat trof de politie een personenauto aan, die gestolen bleek te zijn. Dit gebeurde op maandagavond 12 mei. De politie nam de gestolen auto in observatie. Kort daarop kwam een man, die met die auto weg reed. Hij kon kort daarop aangehouden worden. Het bleek te gaan om een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is in verzekering gesteld.

Keukenbrandje
WAALWIJK: In een woning aan de Teisterbandlaan was in de keuken een brand ontstaan. De brand is door de Waalwijkse brandweer geblust. Er raakte niemand gewond. Er was sprake van uitsluitend materiele schade. De brand werd ontdekt op maandagavond 12 mei rond 18.00 uur.

Vier aangiften na pinpas fraude
OOSTERHOUT: Op zaterdag 10 mei ontmantelde de politie apparatuur waarmee pinpas fraude gepleegd werd met een geldautomaat op de Heuvel in Oosterhout. De apparatuur was op professionele wijze bevestigd aan de geldautomaat van de SNS-bank. In een klein kastje zat een cameraatje met een zender. Met deze camera konden de daders het intoetsen van de pincode bekijken. De sleuf om de bankpas in te voeren was zodanig bewerkt dat het pasje er niet meer uit kwam. Op het moment dat een argeloze klant bij de geldautomaat wegloopt om de klacht te melden, steelt de bende de achtergebleven bankpas. Vervolgens gaan de daders naar een andere geldautomaat om de bankrekening te plunderen. De politie heeft inmiddels vier aangiften binnen gekregen. In drie gevallen zijn er op illegale wijze bedragen opgenomen van respectievelijk 260,- 3.589,- en 1.086,-. Alle drie de bankpassen en bijbehorende pincodes zijn buitgemaakt bij de geldautomaat aan de Heuvel in Oosterhout. In een geval bleef het bij een poging. Hierbij waarschuwde de klant de politie, waarna de apparatuur in beslag werd genomen. De recherche van de Oosterhoutse politie onderzoekt de zaak.

Bron: Jeroen Steenmeijer