Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (13/5)

Bergen op Zoom, dinsdag 13 mei 2003

Slingerende autobestuurder

STEENBERGEN: Op de Oostdam werd in de nacht van 12 mei een 42-jarige autobestuurder uit De Heen in verband met zijn slingerend weggedrag staande gehouden. Hij bleek bij controle teveel alcohol genuttigd te hebben. Aan het politiebureau weigerde hij alle medewerking aan de verdere ademanalyse-onderzoeken. Met een proces-verbaal en achterlating van zijn auto kon hij het bureau verlaten. Wel werd hem medegedeeld dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vernieling auto

STEENBERGEN: Van een bewoner aan de Grote Kerkstraat werd zijn personenauto vernield, die geparkeerd stond op een invalidenparkeerplaats. De ruitenwissers en buitenspiegels werden vernield en de nummerborden omgebogen.
Ook de auto van een bewoonster van de Nicolaas Peckstraat moest het ontgelden, toen de linkerbuitenspiegel werd vernield. De politie houdt er rekening mee dat de spiegel door onverlaten van de auto af werd getrapt.

Zakkenrollerij

STEENBERGEN: De politie heeft aangifte opgenomen van een diefstal, die vorige week heeft plaatsgevonden. Terwijl een vrouw vrijdagmiddag 9 mei bij de kassa van een supermarkt aan het Floraplein stond om haar boodschappen af te rekenen, werden op een onbewaakte ogenblik haar mobiele telefoon en enkele euromunten gerold uit haar jaszak.

Autobestuurder onder invloed

STAMPERSGAT/DINTELOORD: Aan de Kreekweg te Dinteloord werd maandagavond omstreeks 22.00 uur een 58-jarige autobestuurder uit Halsteren gecontroleerd die betrokken was geweest bij een eenzijdige aanrijding op de Gastelsedijk West te Stampersgat. Betrokkene was daar bij een rotonde in aanraking gekomen met een lantaarnpaal. De man bleek alcohol genuttigd te hebben. Aan het politiebureau blies hij 655 ug/l. Met een proces-verbaal en dagvaarding kon hij even later het bureau weer verlaten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal uit bestelbus

BERGEN OP ZOOM: tussen maandagavond 12 mei en dinsdagochtend 13 mei werd ingebroken in een bestelbus die geparkeerd stond op de Witteveenweg te Bergen op Zoom. Men heeft een portierraam ingeslagen en uit de auto een autoradio/CD-speler weggenomen. De benadeelde liep hierdoor een schade van circa 250 euro op.

Aanranding

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag werd door een 32-jarige vrouw uit Bergen op Zoom bij de politie aangifte gedaan van aanranding c.q poging tot verkrachting. Zij liep op maandag 12 mei 2003 `s nachts omstreeks 00:30 uur over de Artilleriestraat toen zij door een allochtone man van ongeveer 1.75m lang gekleed in donkere kleding aangerand.

Graffiti

BERGEN OP ZOOM: Aan de Cromwielstraat is door onbekenden graffiti op deuren van twee woningen gespoten. Er stonden diverse racistische teksten op de deuren te lezen. De politie heeft aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Inbraak woning

HOOGERHEIDE: In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Mgr Nolensstraat. De daders kwamen de woning binnen door het verbreken van het slot van de voordeur. Uit de hal van de woning werd een handtas met inhoud ontvreemd. Vermoedelijk gingen de daders op de loop door geblaf van de in de woning aanwezige honden.

Snelheidscontroles

PUTTE/HOOGERHEIDE/HUIJBERGEN: Maandag werden door de politie snelheidscontroles gehouden in de Sint Dionysiusstraat in Putte (van 10.30 tot 12.00 uur) en de Huijbergseweg in Hoogerheide (van 13.30 tot 15.30 uur). Op dinsdag werd een snelheidscontrole houden in de Westerstraat in Huijbergen (van 11.00 tot 12.00 uur). Alle locaties liggen in een 30-km zone.
Op de Huijbergseweg in Hoogerheide bleken van de 65 gecontroleerde voertuigen er 10 in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur.
Van de 67 op de Sint Dionysiusstraat in Putte gecontroleerde voertuigen bleek er 1 in overtreding te zijn. Dit voertuig reed 52 km per uur.
Ook op de Westerstraat in Huijbergen bleek 1 bestuurder in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 56 km per uur. Er waren 25 passanten.

Bron: Manon Ostendorf