VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Drie John Kraaijkamp Musical Awards voor The Sound of Music

The Sound of Music is de grote winnaar van de John Kraaijkamp Musical Awards 2003. De vakjury bekroonde de succesmusical met Awards voor de Beste Vrouwelijke hoofdrol (Maaike Widdershoven), Beste Mannelijke Hoofdrol (Hugo Haenen) en Beste Creatieve Prestatie (Jeroen ten Brinke).

De beoordeling van de vakjury van Maaike Widdershoven die de hoofdrol van Maria Rainer vertolkt luidt: 'Vele actrices hebben de rol voor haar gespeeld, maar Maaike Widdershoven is in staat het personage op een opmerkelijke, doordachte wijze nieuwe inhoud te verschaffen zonder in sentimentele effecten te vervallen. Ze bouwt op een geloofwaardige manier een warme band op met de kinderen en weet bovendien de ontluikende liefde voor Kapitein Georg Von Trapp overtuigend vorm te geven.' Over Hugo Haenen vermeldt het juryrapport: 'Hugo Haenen weet van Kapitein Georg Von Trapp een warm, aansprekend karakter te maken, terwijl ook de twijfel en angst van dit personage duidelijk worden. Hugo Haenen toont zich een constante factor in de voorstelling. Hij ontroert met zijn mooi gezongen 'Edelweiss' en maakt van de kapitein een mens van vlees en bloed.' In de nieuwe Musical Awards categorie Beste Creatieve Prestatie won Jeroen ten Brinke met zijn geluidsontwerp. 'Jeroen ten Brinke heeft voor The Sound of Music een bijzonder klankdecor weten te ontwerpen. Deze reizende productie blijkt in elk theater te beschikken over buitengewoon mooi geluid van internationaal niveau', aldus de vakjury.

The Sound of Music is na de première door pers en publiek door het gehele land zeer enthousiast ontvangen. Wegens dit ongekende succes wordt de speelperiode van de musical ruim vier maanden verlengd in het Fortis Circustheater te Scheveningen van 29 augustus aanstaande tot en met 11 januari 2004. Inmiddels zijn er ruim 300.000 kaarten verkocht, verwacht wordt tegen het einde van de succesverlenging de 750.000e bezoeker van deze voorstelling te mogen verwelkomen.

Vanwege de grote vraag van het publiek worden tevens extra voorstellingen gespeeld in: Stadsschouwburg Eindhoven 9 t/m 20 juli. Chassé Theater, Breda 23 t/m 27 juli.
Schouwburg Orpheus, Apeldoorn 30 juli t/m 3 aug. Martini Theater, Groningen 6 t/m 9 aug.

Kaarten voor The Sound of Music zijn te reserveren bij De Reserveerlijn
(0900 300 5000, EUR 0.45 p.m.).
Meer informatie is te vinden op www.musicals.nl

25) Noot voor de redactie /