Gemeente Waterland


Van links naar rechts: Fred Holthuis, Brigitte Buis, Frans Stouten en burgemeester Jongmans Het Waterlandse college is sinds 8 mei weer compleet. Tijdens een raadsvergadering in het gemeentehuis aan de Pierebaan zijn drie nieuwe wethouders geïnstalleerd.

De heer Fred Holthuis, mevrouw Brigitte Buis en de heer Frans Stouten gaan direct aan de slag, dit tot vreugde van de burgemeester. Hij heeft enige tijd als enige het dagelijks bestuur gevormd, nadat wethouders Wim Krijgsman, Mona Keijzer en Cor de Vries aftraden.

Publiek bij raadsvergadering 8 mei 2003 In dezelfde vergadering is ook het programma-akkoord besproken, een document dat de basis vormt van de samenwerking van de coalitiepartijen Waterland 95, GroenLinks, PvdA en VVD. Hierin staat welke plannen de nieuwe coalitie heeft. Het CDA en ABW toonden zich weinig enthousiast over het akkoord. Het zou veel lijken op het voorgaande programma-akkoord en bovendien te weinig actiepunten bevatten. De andere partijen waren het daarmee niet eens. Het programma-akkkoord 2003-2006 werd met meerderheid van stemmen door de gemeenteraad aangenomen.

Zie ook:
Nieuwe coaltitie komt met programma-akkoord 2003-2006