CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 13 mei 2003
Nederland krijgt Dag van Waarden en Normen

Nederland krijgt een Dag van Waarden en Normen. Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt deed die toezegging tijdens het openingsdebat van de Week van Waarden en Normen, dat gisterenavond in Hotel New York plaatsvond.

Marja van Bijsterveldt opende de Week met een toespraak waarin zij het belang van gedeelde gemeenschappelijke waarden onderstreepte, maar tegelijkertijd gaf zij aan dat we in onze samenleving moeten durven spreken over de verschillen. Zij sprak hierover na een inleiding van fractievoorzitter Leonard Geluk, die een voorzet gaf voor de discussie die het CDA deze week wil voeren: "Het is voor het CDA een bewuste keuze geweest om voor de tweede keer deze week te organiseren. We hebben het gevoel dat het allemaal een beetje vaag blijft, abstract. Niemand heeft iets tegen waarden en normen, het zal allemaal wel goed zijn".

Deze stellingen vormden het uitgangspunt voor een forumdiscussie. Aan het forum namen deel: .............

Waar de waarden en normendiscussie voor het CDA vertrekpunt is, hamerde Herman Meijer erop dat de waardendiscussie overbodig is om goed met elkaar samen te leven. Meijer stelt dat het van belang is om juist de discussie over normen te voeren en juist daar met elkaar afspraken over te maken. Diny Roodvoets stemde hiermee gedeeltelijk in, maar zij verdedigde wel dat
vindt de discussie over waarden en normen