PERSBERICHT - 2003-05-13

Vernieuwde Pride of Canterbury in de vaart

P&O versterkt leidende positie op Kanaal

Met de herintroductie van de grondig gerenoveerde superferry Pride ofCanterbury op de route Calais-Dover afgelopen weekend, en herintroductie van de Pride of Kent komende maand, versterkt P&O Ferries haar leidende positie op het Engelse Kanaal.

voor reizigers
Beide superferries, elk 180 meter lang, bieden ruimte aan maar liefst 2.000 passagiers en 650 auto's en vervangen hun twee veel kleinere voorgangers die onder dezelfde naam voeren. Met de investeringen in de schepen is een bedrag van GBP 50 miljoen ( 70 miljoen) gemoeid.

Zoals alle zeven superferries op de route Calais-Dover bieden de schepen bekende concepten als West End Restaurant, Langan's Brasserie. Silverstones Sports Bar, Horizon Lounge en het populaire zelfbediening restaurant International Food Court. Nieuw op de Pride of Canterbury en Pride of Kent is Caffe Oliveto, een eetcafé in Mediterrane stijl.

Technische innovaties
Bij de renovaties heeft P&O Ferries speciale filters aangebracht teneinde de uitstoot van zwaveldioxide te verminderen. Voor deze toepassing - de eerste in de maritieme sector - is vooralsnog alleen gekozen voor de Pride of Kent, zodat de te meten emissies van de beide op dezelfde route opererende zusterschepen vergeleken en geëvalueerd kunnen worden.

"Wanneer beide schepen in de vaart zijn, zullen wij de meeste up-to-date vloot op het Engelse Kanaal hebben. Onze gasten zullen daarbij niet alleen profiteren van de hoogste standaard aan voorzieningen op de Calais-Dover route, maar ook van het ongekend hoge aantal afvaarten", aldus Edwin van der Stam, North Sea Director en Executive Board Member van P&O Ferries.

Noot voor de redactie,