Erasmus


14-05-03: Zonpreventieweek in Erasmus MC Hoe bescherm je je tegen de zon?

Rotterdam, 13 mei 2003 - Het Erasmus MC presenteert in de week van 19 tot en met 23 mei een zonpreventiecampagne. Het doel van deze campagne is om mensen meer bewust te maken van de gevaren van de zon en de noodzaak zich goed te beschermen.

De zonpreventiecampagne wordt gestart op maandag 19 mei om 10.00 uur bij het Patiënten Informatie Centrum (hal poliklinieken).

De zon is noodzakelijk voor het leven, maar UV-straling kan ook onherstelbare schade aanrichten aan de huid. De straling is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering en kan huidkanker veroorzaken. Het Erasmus MC vindt het belangrijk, zijn bezoekers en patiënten hierop te attenderen en hen zoveel mogelijk te adviseren over verstandig "zonnebaadgedrag".

In de hal van de poliklinieken op de centrumlocatie geven deskundigen informatie over de gevaren van de zon en kan elke bezoeker een persoonlijk zonadvies krijgen op grond van zijn of haar huidtype. Hiervoor beschikken deze deskundigen over een videomicroscoop. In de hal van het Erasmus MC Sophia wordt voor kinderen een speciale stand ingericht om hen spelenderwijs kennis te laten maken met de (gevaren van de) zon en hoe zij zich adequaat kunnen beschermen.

Dermatologen (huidartsen) van het Erasmus MC houden in deze periode dagelijks een inloopspreekuur. Nadere informatie is verkrijgbaar bij het Patiënten Informatie Centrum, tel: 010 463 54 74.

De zonpreventiecampagne wordt georganiseerd door het Erasmus MC in samenwerking met cosmeticabedrijf Vichy.