Centrum voor Kennis Communicatie (BR>

VOORAANKONDIGING !
Cursus
De PRINCE in de zorg: CCPM

13 mei 2003 De Queeste te Leusden

---

Georganiseerd door CKC. In samenwerking met SYMBISION

Uw docent
de heer ing. H.J.Agter,
managing partner en seniorprojectmanager bij Symbision

De heer Agter heeft tijdens zijn 20 jarige ervaring in vele grote profit en non-profit organisaties, projecten uitgevoerd en begeleid. Het betreft zowel projecten met een sterke IT-component als projecten meer gericht op bedrijfskundige/organisatorische aspecten. Naast het uitvoeren en begeleiden van projecten is de heer Agter een veelgevraagd spreker om bij organisaties het vak "projectmanagement" te belichten.
Tevens begeleid hij organisaties bij het invoeren c.q. verder professionaliseren van projectmanagement.
Sinds 1996 ontwikkelt en geeft de heer Agter verschillende trainingen, workshops en cursussen op het gebied van projectmanagement. Naast de gebruikelijke "harde" kant zoals methoden en technieken vormt de Human Factor binnen projecten hierin een substantieel onderdeel. Symbision BV
Ruimtesonde 5
3824 MZ Amersfoort Tel. 033 - 4557725
Fax. 033 - 4557726
E-mail info@symbision.nl
www.symbision.nl

---

Binnen de zorg spelen projecten een steeds belangrijkere rol. De werkdruk van het personeel is dermate hoog dat participatie in projecten haast onmogelijk lijkt. Het "er even bijdoen" wordt vaak gevraagd maar is praktisch vaak onmogelijk.

Een bewezen en robuuste projectmanagementmethodiek gecombineerd met concepten vanuit de Theory of Constraints toegepast op projectmanagement, geeft uitstekende mogelijkheden om het bovengeschetste dilemma op te lossen.

Deze training relateert de belangrijkste elementen van de projectmanagementmethodiek PRINCE2 aan de concepten van Critical Chain Projectmanagement (CCPM).

Doel van de cursus
Deze cursus is er op gericht een overzicht te geven van de projectmanagementmethodiek PRINCE2, de standaard die snel terrein wint in Nederland en afkomstig is uit de engelse overheid.

Een belangrijk element dat we hieraan toegevoegen is CCPM, wat een paradigm shift inhoudt in het plannen van projecten en het inzetten van schaarse middelen.
Het toepassen van deze combinatie levert een ijzersterke methode om uw projecten op tijd af te ronden in combinatie met zo efficiënt mogelijk gebruik van mensen uit de staande organisatie.

Doelgroep
De doelgroep van deze cursus zijn de personen die verantwoordelijk en/of betrokken zijn bij het definiëren en uitvoeren van projecten, zowel vanuit de lijn- als vanuit de projectorganisatie.
---

Programma
9.00 Ontvangst en registratie deelnemers

9.30 Overview PRINCE2

* Processen

* Componenten

* Business Case

11.00 Koffie-/theepauze

11.15 Concepten Theory of Constraints

12.45 Lunch

13.45 Overview CCPM

* Op zoek naar zekerheid

* PM nieuwe stijl: kritisch, stabiel en resultaat
15.15 Koffie-/theepauze

15.30 Invoering van PRINCE2/CCPM in uw organisatie

17.00 Einde van de cursus

---

Datum en plaats
donderdag 15 mei 2003, De Queeste te Leusden

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het daarvoor bestemde aanmeldingsformulier in te vullen en te e-mailen.
Twee weken voor aanvang van de cursus ontvangt u van ons een bewijs van inschrijving en een routebeschrijving. Heeft u vijf werkdagen voor aanvang van de cursus nog niets van ons ontvangen neemt u dan even contact met ons op (040 - 212 94 99).

Kosten
De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen EUR 495,- excl. BTW per persoon. Bij deze prijs zijn koffie/thee, lunch en uitgebreide cursusdocumentatie inbegrepen.

Verhinderd?
Indien u verhinderd bent, kunt u in uw plaats een collega deel laten nemen, mits deze in het bezit
is van uw inschrijving.
Indien u uw inschrijving wilt annuleren dient u rekening te houden met de volgende regelingen. U kunt tot 2 weken voor de datum van plaatsvinden c.q. aanvang van de cursus annuleren. Annulering dient per aangetekend schrijven te geschieden. Bij annulering tot 2 weken voor de datum van plaatsvinden c.q. aanvang van de cursus, berekenen wij u EUR. 50,00 exclusief BTW aan administratiekosten. Bij latere annulering bent u echter het volledige cursusgeld verschuldigd. De documentatie wordt u dan automatisch toegezonden.