AutoRai

1-5-2003

Alfa Romeo Scuola Sportiva in 2003 weer present op Zandvoort

Vier dagen lang, van 13 tot en met 16 mei, vormt het Circuit Park Zandvoort het decor van de professionele rijschool van Alfa Romeo, de Scuola Sportiva.

Sportief georiënteerde automobilisten kunnen tijdens deze door Fiat Auto Nederland georganiseerde training hun rijvaardigheden verder vergroten.

Op diverse delen van het circuit wordt er gereden met 25 speciaal geprepareerde Alfas 147, 156 en zelfs enkele nieuwe GTA uitvoeringen van de 156 en 147. Alle cursusautos zijn volledig geprepareerd voor circuitgebruik dankzij de speciale, straffe afstemming van het onderstel, de speciale banden en het sportinterieur met onder andere een veiligheidskooi. Als enige rijtraining in Nederland wordt er met geprepareerde autos gereden, en dus niet met de eigen auto van de cursist. Deelname staat open voor iedere automobilist, dus ook niet-Alfa rijders, en kost 350 (incl. BTW).

Het befaamde, Duitse rij-instituut Scuola Sportiva doet in mei voor de derde keer het befaamde Zandvoortse duinencircuit aan om deze hoogstaande, professionele rijtraining te verzorgen. In de paddock en in de pits van het beroemde Zandvoortse circuit wordt de sfeervolle, compleet uitgeruste Scuola Sportiva hospitality unit ingericht, die als instructieruimte fungeert en waar tevens de inwendige mens wordt verwend. Gedurende de cursusdag wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje; s middags wordt een uitgebreide lunch gebruikt. Geserveerd in de pitboxen, om in de juiste racestemming te blijven!

Aantrekkelijk programma
Maar het gaat uiteraard om de rijopleiding en die is van een ongekend hoog niveau. Zowel qua materiaal als qua rij-instructeurs. Alle Scuola Sportiva-instructeurs zijn zelf actief of actief geweest in diverse Duitse en Europese racekampioenschappen. Het programma bestaat uit meerdere onderdelen, zoals bochtentechniek, remproeven mét en zonder ABS, rem- en stuuroefeningen op glad wegdek en natuurlijk het snelle werk op het circuit. Verder worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld een rondje op racesnelheid mee te rijden in een wedstrijdauto uit de Pearle Alfa Challenge. Aan het einde van de dag ontvangt de cursist een certificaat en een leuke Scuola Sportiva attentie.

De eendaagse Scuola Sportiva cursus kost 350 all-in per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich uitsluitend schriftelijk melden bij Fiat Auto Nederland, waarna de brochure en het inschrijfformulier zullen worden toegestuurd. Bij voorkeur per e-mail
(ard.vandeneijnde@fiat.com), per fax (020-3421707) of per post (Fiat Auto Nederland, ter attentie van afdeling P.R., Postbus 22721, 1100 DE Amsterdam Z.O.).