Grafinet


Vakbeurs voor grafimedia, 13 tot en met 17 mei 2003 in Amsterdam RAI

GRAFIVAK 2003 TOONT INTEGRATIE VAN TRADITIONELE EN DIGITALE TECHNOLOGIE

Een breder aanbod brengen, dat recht doet aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de grafische wereld. Met die insteek zijn de voorbereidingen voor Grafivak 2003 inmiddels in volle gang. Voor het evenement, dat van 13 tot en met 17 mei 2003 in Amsterdam RAI zal worden gehouden, hebben zich momenteel ruim zestig exposanten aangemeld. Daarnaast hebben circa honderd bedrijven een optie genomen op standruimte.

Andere accenten
Hoewel de genoemde cijfers tot optimisme stemmen, tekent zich toch af dat de beurs kleiner zal zijn dan de vorige editie. Een aantal exposanten heeft z'n deelnamebudget aangepast aan de economische omstandigheden en het standoppervlak ten opzichte van Grafivak 2001 verkleind.
Hoewel er uiteraard veel aandacht zal zijn voor de traditionele grafische technieken, weerspiegelt Grafivak 2003 ook de snelle veranderingen die er in en rond de grafimediabranche plaatsvinden. De beurs krijgt daardoor andere accenten ten opzichte van voorgaande edities.
Integratie van informatietypen is daarbij het kernwoord. Opdrachtgevers van grafische bedrijven beperken zich in hun communicatie-uitingen niet meer tot drukwerk, maar kiezen ook voor andere al dan niet interactieve media: internet, cd-roms, audio, video. Grafische bedrijven die hun dienstverlening in die richting willen uitbreiden, vinden op Grafivak 2003 de digitale technieken die dat mogelijk maken. Ontwikkelingen als asset- en contentmanagement, database publishing, book-on-demand, de digitalisering van het verpakkingstraject, nieuwe technieken voor gepersonaliseerd drukken en digitale fotografie zullen zowel op de beursvloer als in het seminarprogramma aan bod komen.

Demo-paviljoen
Om duidelijk te maken welke mogelijkheden er zijn om `cross media' te publiceren zal een groot demo-paviljoen een centrale plaats innemen op Grafivak 2003. Presentaties, praktijkdemonstraties door standhouders en discussieplatforms gaan elkaar daar afwisselen. Daarnaast worden specifieke themapaviljoens ingericht, onder meer over Arbo-aangelegenheden en over digitale fotografie.

Expositieprogramma
Bezoekers van Grafivak zijn voornamelijk grafische en communicatieprofessionals van drukkerijen, prepressondernemingen, print- en mailbedrijven, grafische afwerkingsbedrijven, fotostudio's, reclamebureaus, signbedrijven, internetondernemingen, audiovisuele studio's, verpakkingsproducenten, uitgeverijen en corporate organisaties.
Het expositieaanbod zal bestaan uit creatie, registratie, asset-, content- en workflowmanagement, cross media informatieverwerking, printen, prepress, drukken en digitaal drukken, grafische afwerking, fulfillment en andere producten en diensten op mediagebied.

Plaats, tijdstip en organisatie Grafivak 2003 vindt plaats van dinsdag 13 tot en met zaterdag 17 mei 2003 in het Europacomplex van Amsterdam RAI. De openingstijden zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur, op donderdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De beurs wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, gesteund door een tentoonstellingscomité waarin vertegenwoordigers van diverse belangenverenigingen en brancheorganisaties zitting hebben, zoals het KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen), de VLGA (Vereniging van Leveranciers voor de Grafische en Aanverwante Industrie) en Nederland-ICT (Vereniging Informatie-en Communicatietechnologie Nederland).

Voor meer informatie en het aanvragen van een brochure met deelnamevoorwaarden kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Xander de Bruine, product manager Grafivak, Amsterdam RAI, telefoon 020 - 549 22 44;
e-mail: x.d.bruine@rai.nl. Meer informatie over de beurs is te vinden op www.grafivak.nl

Amsterdam, november 2002


Noot voor de redactie/